Zoek & boek

5 redenen waarom een reis door Nederland geen slecht idee is

Zolang corona onder ons is, wordt het maken van een verre reis lastig. Hoewel het niet onmogelijk is om Azië of Amerika op te zoeken, blijft het de vraag of het verstandig is. Maar wist je dat er ook voldoende redenen zijn waarom je Nederland als vakantiebestemming niet mag onderschatten? We vertellen er alvast een paar aan je.

1. Er zijn veel unieke hotels

Nederland heeft heel veel unieke overnachtingsplaatsen te bieden, maar ook veel unieke hotels. Voor een mooi verblijf hoef je echt niet naar het buitenland! Via Hotels Ameland kun je bijvoorbeeld een fantastisch verblijf regelen op een van de mooiste Waddeneilanden die er is. Een goed voorbeeld van een Ameland hotel is hotel Nobel, waar je echt een keer geweest moet zijn.

2. Alles is makkelijk te bereiken

Waar je in de Verenigde Staten soms uren of zelfs dagen kunt rijden zonder de bewoonde wereld tegen te komen, rijd je Nederland binnen een paar uur door. Dat betekent dat je in een week tijd echt heel veel plekken kunt bezoeken! Met de auto kom je een heel eind, maar je kunt ook kiezen voor een treinreis of fietstour. Zeker met goed weer is het laatste echt aan te raden, want er zijn veel prachtige fietsroutes in Nederland.

3. Lekker zomers weer

Waar je aan de Spaanse Costa of in Azië wegsmelt van de hitte, heb je in Nederland vaak warm maar dragelijk weer in de zomer. Er zijn voldoende plekken waar je verkoeling kunt zoeken, zoals bij gezellige meren, plassen of stranden. Hier kun je een fijne tussenstop maken. Je kunt bijvoorbeeld een sloep huren voor een dag en lekker het water op gaan.

4. Veel verschillende dialecten

Wil je graag naar het buitenland, omdat je dan geen Nederlandse taal hoort? Dan kun je net zo goed naar Groningen, Friesland of Limburg! Hier worden namelijk ook hele andere dialecten gesproken die bijna onverstaanbaar zijn voor inwoners uit de Randstad. Voor een exotische taal hoef je echt de grens niet over!

5. Geen vreemde valuta of gebruiken

Hoewel veel mensen ervan houden om een vreemde cultuur te snuiven, zijn er ook genoeg mensen die eigenlijk niet zo van vreemde dingen houden. En dat is helemaal oké! In Nederland heb je geen gedoe met vreemde valuta die je steeds moet wisselen en omrekenen en daarbij hoef je je ook niet aan te passen aan de cultuur want die is al bekend!

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…