Zoek & boek

5x redenen waarom Amsterdam zo in trek is bij toeristen

Jaarlijks komen er miljoenen toeristen naar Amsterdam, vanuit zowel het binnen- als het buitenland. De stad is dan ook niet voor niets de meest populaire toeristische trekpleister van Nederland. Hoewel er natuurlijk best wat te beleven is in Amsterdam, begrijpt niet iedereen waarom deze stad zo geliefd is bij toeristen. Wij zetten daarom de 5 meest voorkomende redenen op een rij!

De wereldberoemde grachten

Een overduidelijke reden voor toeristen om een bezoekje te brengen aan Amsterdam is vanwege onze wereldberoemde grachten. Dit is toch wel iets dat de stad kenmerkt en wat veel toeristen graag willen zien. Het is dan ook niet voor niks zo dat toeristen vaak kiezen voor een privé rondvaart in Amsterdam. Dit is namelijk dé manier om de iconische grachten te bewonderen.

Bezienswaardigheden

Amsterdam heeft talloze bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Het is dan ook niet gek dat dit veel toeristen trekt. Enkele populaire bezienswaardigheden in Amsterdam zijn het Rijksmuseum, Anne Frank Huis, Koninklijk Paleis op de Dam, Tropenmuseum, A’DAM toren en het Rembrandthuis. Deze bezienswaardigheden worden dagelijks door talloze toeristen bezocht.

Evenementen

De stad staat ook bekend om het organiseren van talloze interessante evenementen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het Amsterdam Dance Event (ADE) dat ieder jaar rond oktober plaatsvindt. In deze week van oktober worden door heel Amsterdam heen ontzettend veel feesten en evenementen in de dance industrie georganiseerd. Dit trekt heel veel toeristen vanuit het binnen- en buitenland. Amsterdam wint heel veel populariteit met het organiseren van ADE. Toeristen willen graag naar dit event komen omdat het bekend staat om de toffe feesten en de vele variatie. Tijdens ADE maken zelfs beste DJ’s ter wereld hun opwachting, waardoor de feesten natuurlijk enorm geliefd zijn bij veel toeristen.

Een ander evenement dat jaarlijks heel veel bezocht wordt, is het Amsterdam light festival. Dit festival is een van de meest toonaangevende lichtkunstfestivals aller tijden. Tijdens dit festival worden nieuwe kunstwerken gepresenteerd, kunstenaars in het zonnetje gezet en zien we de tofste activiteiten rondom de lichtkunst. Dit leidt ertoe dat in de maanden december en januari de stad Amsterdam wordt verlicht. Dit is echt prachtig om te zien en daarom zeker de moeite waard om dit te bezoeken. Dat is dan ook tegelijkertijd wat veel toeristen al doen.

Nachtleven

Amsterdam staat bekend om het bruisende nachtleven. Dit is dan ook zeker een reden waarom veel toeristen naar deze stad komen. Zij willen graag ervaren hoe het er in het Amsterdamse nachtleven aan toe gaat. Van kleine kroegen tot grote clubs: in Amsterdam vind je het allemaal. Liefhebbers van een avond stappen zijn in deze stad dan ook zeker op de juiste plaats. De variatie binnen het nachtleven in Amsterdam is ook groot. Zo kunnen toeristen kiezen voor een oerhollandse kroeg, maar ook voor een club waar voornamelijk techno wordt gedraaid. Er is voor ieder wat wils.

Shoppen

Als je al eens eerder in Amsterdam bent geweest, heb je ongetwijfeld veel toeristen gezien in de winkelstraten. Dat is dan ook niet gek, want Amsterdam heeft talloze winkels. Of je nu gaat winkelen bij de PC Hooftstraat, Nieuwendijk of op de Albert Cuyp markt: er zijn heel veel opties. Waar je ook bent in Amsterdam om te winkelen, grote kans dat je toeristen tegenkomt. In deze stad vind je kleine boetiekjes, maar ook grote winkels van bekende merken zijn er genoeg. Er is in Amsterdam heel veel te beleven, waardoor toeristen graag naar deze stad komen. Het lijkt er dan ook niet op dat dit de komende jaren zal veranderen. Amsterdam is nu eenmaal een echte toeristische trekpleister.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…