Zoek & boek

6 redenen om bamboe kleding mee te nemen tijdens het rondreizen

Je koffer inpakken voor een rondreis is best een klus. Wat neem je mee op vakantie en wat laat je thuis? Hoeveel kleding moet je meenemen? Bamboe kleding is duurzaam, staat mooi en droogt snel. Waarom is het een goed idee bamboe kleding mee te nemen tijdens het rondreizen? Met deze 6 redenen leer je de voordelen van bamboe kleding kennen.

1. Bamboe kleding blijft fris

Bamboe kleding absorbeert vocht en ventileert goed. Daardoor kun je bamboe kleding lange tijd dragen tijdens je rondreis zonder van shirt te hoeven wisselen. Bovendien werken bamboevezels anti-bacterieel, waardoor je kleding er niet alleen fris uitziet, maar ook daadwerkelijk hygiënisch blijft.

2. Bamboe kleding droogt snel

Tijdens het rondreizen, transpireer je doorgaans sneller. Ofwel omdat je in een warm land bent, ofwel omdat je regelmatig een rugzak met je meedraagt of sportief bezig bent. Bamboe kleding droogt snel en dat is super handig tijdens het rondreizen. Op die manier voorkom je ongemakkelijke situaties of het constant wisselen van je t-shirt. Ook wanneer je niet lang op één plaats blijft, kun je bamboe kleding met een gerust hart wassen. Na een wasbeurt kun je de kleding door het snel drogende vermogen al snel weer dragen.

3. Kreukvrij zonder te strijken

Je hoeft bamboe kleding niet te strijken, voordat je het aandoet en dat is heel handig tijdens het rondreizen. Ook na een paar dagen in je koffer of backpack ziet je bamboe kleding er kreukvrij uit. Meestal heb je geen strijkplank tot je beschikking op reis, dus deze eigenschap van bamboe kleding komt zeker goed van pas. Je kunt je t-shirts of broeken het beste oprollen voor een mooi resultaat. Uiteraard kun je de kleding ook even uithangen na aankomst op je hotelkamer.

4. Voelt zacht aan

Bamboe kleding is hele relaxte kleding voor in de tropen, voro tijdens een trektocht of op het strand. De bamboe vezels voelen zacht en comfortabel aan, ventileren goed en hebben geen scherpe puntjes. Daardoor is bamboe ook een geschikt materiaal voor ondergoed. Om je lekker te voelen in je outfit, is zachte onderkleding erg belangrijk.

5. Goed voor je huid

Bamboe is een zacht en natuurlijk materiaal, dat vocht absorbeert en anti-bacterieel werkt. Waar sommige stoffen de huid irriteren door kriebelende vezels of harde stukjes, helpt bamboe juist om je huid schoon en in goede conditie te houden. Bovendien nemen de bamboevezels transpiratievocht moeiteloos op, waardoor je huid goed kan ademenen en er nauwelijks zweetresten op je lichaam achterblijven.

Bamboe is een natuurlijk materiaal en gaat lang mee. De keuze voor bamboe kleding is dus niet alleen een stijlvolle en comfortabele, maar ook een milieubewuste. Als je veel reist, is het aanschaffen van gecertificeerde bamboe kleding een mooie manier om iets terug te doen voor de planeet.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…