Australië in een notendop

Al jaren, zo niet decennia, behoort Australië tot een van de meest gewilde bestemmingen voor een rondreis of een ontspannen vakantie. Het land is immens en als je wilt weten welke bezienswaardigheden je tijdens een reis naar dit prachtige land niet mag missen, dan moet je vooral verder lezen.

Duiken bij het Great Barrier Reef

Eén van de bezienswaardigheden in Australië die je, zeker als liefhebber van de duiksport, niet mag missen, is het Great Barrier Reef. Dit beschermde koraalrif is zo enorm groot, dat het zelfs vanuit de ruimte te zien is. De onderwaterwereld is hier, op zijn zachtst uitgedrukt, indrukwekkend te noemen. Het spotten van onder andere walvissen, dolfijnen en zelfs krokodillen is hier meer regel dan uitzondering. Het grootste deel van de mensen bezoekt het Great Barrier Reef vanuit de stad Cairns.

Sydney

Sydney is een van de meest prachtige steden van het land Down Under. Wie kent de kenmerkende bouwwerken als Opera House en Harbour Bridge nu niet? Sydney wordt wel eens klein New York genoemd doordat de indeling, rechthoekig, en een park aan het water, lijkt op die van New York. De bevolking in Sydney is echter veel meer laid back dan de New Yorkers. De Botanical Garden is een aanrader als je houdt van botanische tuinen.

Ayers Rock

Nog zo’n boegbeeld van Australië is Ayers Rock. De typische rode grond doet je denken aan de outback. Ayers Rock, ook wel Uluru genoemd, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het opkomen en ondergaan van de zon is door de kleuren van de lucht en de grond prachtig om eens mee te maken.

Tasmanië

240 kilometer ten zuidoosten van het vaste land ligt het Australische eiland Tasmanië. De Tasmaanse duivel leeft hier, maar het eiland staat ook bekend om de nationale parken en de ongerepte natuur. De Tasmaanse Duivel is bijna uitgestorven en dat maakt ze nog meer bijzonder. Net als veel gebieden in Australië is het bij Tasmanië ook prachtig om te duiken en te snorkelen. 

Bekijk rondreizen