Zoek & boek

De top 10 bezienswaardigheden van de Azoren

De Portugese Azoren zijn met hun ligging in het midden van de Atlantische Oceaan, misschien wel de beste zomerbestemming voor natuurliefhebbers. Ze herbergen tal van spectaculaire natuurlijke wonderen, zoals de hoogste berg van Portugal, een prachtige kustlijn en met meren gevulde ‘caldera’.

Tip: bekijk hier alle Azoren rondreizen

Maar de Azoren bezienswaardigheden beperken zich niet alleen tot geweldige landschappen. Er is genoeg te doen en te zien om zelfs de meest ambitieuze reiziger bezig te houden. Wat dan zoal? Dat gaan we je nu vertellen. Dit zijn de 10 mooiste bezienswaardigheden van de Azoren:

1. Sète Cidades Caldera

Dit is absoluut een van de mooiste São Miguel bezienswaardigheden (het grootste eiland van de archipel). Niets kan je voorbereiden op de schoonheid van het Sete Cidades-massief aan de westkant van dit eiland. De Sete Caldera bestaat uit twee groene en blauwe meren die genesteld zijn in het groen en afgeschermd worden door een enorme vulkanische krater.

Dit landschap is de afgelopen 38.000 jaar gevormd door opeenvolgende vulkanische gebeurtenissen. Er is geen gebrek aan uitkijkpunten met verbluffende uitzichten, maar zoek vooral naar het uitkijkpunt ‘Vista do Rei’. Je weet niet wat je ziet!

2. Angra do Heroísmo

Een andere topper onder de Azoren bezienswaardigheden ligt op het mooie eiland Terceira. De prachtige, levendige stad Angra do Heroísmo herbergt geweldige architectuur uit de 18e eeuw, mozaïeken trottoirs en traditionele huizen in felle kleuren.

Pauzeer voor een foto van de Kathedraal, slenter door de knusse, smalle straatjes, bezoek authentieke winkels en maak kennis met de rijke geschiedenis in het oude stadsmuseum.

3. Marina da Horta

Op het eiland Faial in de Azoren, ligt de belangrijkste recreatiehaven van de archipel. Marina da Horta is een belangrijke stopplaats voor zeilers die de oceaan oversteken, dus het kan er behoorlijk druk worden. Mensen van over de hele wereld komen hier aan met hun superjachten, die overal liggen te dobberen in de haven.

Het bijzondere aan deze plek zijn de muren en de grond van de kades, dokken en golfbrekers, die zijn beplakt met schilderijen. Deze zijn door bijna elke kapitein gemaakt om doorheen te varen, met de naam van het schip en de datum van de reis. Een unieke plek om te zien tijdens je reis door de Azoren, Portugal.

4. Montanha Pico

De hoogste berg van Portugal rijst op uit de Atlantische Oceaan tot een hoogte van wel 2.351 meter. Berg Pico op de Azoren heeft de vorm van een bijna perfecte kegel en is meer dan alleen ansichtkaartmateriaal. Een beklimming van deze sluimerende vulkaan is de ultieme wandelervaring van de Azoren!

De top biedt een verbluffend uitzicht op de naburige eilanden en is al het geploeter meer dan waard. De klim duurt tussen de twee en vier uur, afhankelijk van je conditie en ervaring. Je kunt Pico zonder begeleiding beklimmen, maar het is aan te raden een gids in te huren. Mis deze unieke ervaring niet tijdens je reis door de Azoren!

Is wandelen helemaal jouw ding? Bekijk dan deze geweldige 14-daagse wandelvakantie in de Azoren van Djoser. 

5. Capelinhos Volcano

We gaan weer even terug naar bezienswaardigheden op Faial in de Azoren. De spectaculaire onderwatervulkaan Capelinhos, die in 1957 uitbarstte, bood wetenschappers een unieke kans om een ​​zeldzaam geologisch fenomeen te bestuderen. Wat ze hier hebben ontdekt wordt in detail uitgelegd in het Capelinhos Volcano Interpretation Centre.

De tentoonstellingen van het centrum vertellen niet alleen het verhaal van deze vulkaan, waarvan de 13 maanden durende uitbarsting de helft van de bevolking van het eiland ertoe bracht naar Amerika te emigreren. Maar ook wordt er stilgestaan bij de tektonische krachten die het buitengewone landschap van de Azoren hebben vormgegeven.

6. Ponta Delgada

Deze economische hoofdstad van de Azoren is de drukste stad van, en een van de belangrijkste São Miguel bezienswaardigheden.

Als je vliegtickets boekt naar de Azoren vlieg je meestal richting Ponta Delgada. Maar maak niet de fout om meteen verder te trekken! Het is namelijk een super mooie stad met een rijk cultureel en historisch erfgoed. Ponta Delgada herbergt barokke en gotische architectuur, prachtige paleizen en moderne kunst van hoge kwaliteit. En met zijn smalle straatjes en gezellige restaurants is het een populaire bestemming voor vakantiegangers die van rust houden.

Zet deze stad dus zeker op je lijstje van op bezienswaardigheden in de Azoren.

7. Lagoa do Fogo

Dit prachtig kratermeer (de Vuurlagune), is gelegen op de bodem van een oude vulkanische krater van de Agua de Pau Massif stratovulkaan. Lagoa do Fogo mag zich het hoogste meer op Sao Miguel in de Azoren noemen, en een van de grootste watermassa’s van de hele archipel. Het behoort zelfs tot een van de 7 natuurwonderen van Portugal.

Het gebied rondom het meer bestaat uit weelderige inheemse vegetatie, met een verscheidenheid aan  vogelsoorten. Bezoek ‘Pica do Borossa’ voor het beste uitzicht over het hele gebied.  

8. Algar do Carvao

Klaar voor wat avontuur? Bewonder dan deze oude vulkanische schoorsteen, op het eiland Terceira in de Azoren. Dit uitgebreide grotten- en merenstelsel is ontstaan na 2000 jaar van complexe fenomenen, wat resulteerde in prachtige stalactieten en stalagmieten.

Reis je naar de Azoren en verblijf je op Terceira? Bezoek deze bijzondere plek dan absoluut. Als bezoeker kun je naar een diepte van 100 meter afdalen, om bij een lagune met kristalhelder water uit te komen. Deze grot is geklasseerd als Regionaal Natuurmonument. Zodra je binnenstapt, weet je waarom!

Meer van het prachtige eiland Terceira ontdekken? Boek dan deze georganiseerde reis van Tenzing Travel, waarbij je tevens het eiland  São Miguel bezoekt. 

9. Furnas

In het dorp Furnas, vlakbij Ponte Delgada, vindt je een van de mooiste Sao Miguel bezienswaardigheden. Dit dorp behoort tot een van de meest actieve geothermische gebieden ter wereld. En de topattractie van deze plaats is de 200 jaar oude Terra Nostra-tuin. Hier kun je baden in de therapeutische, natuurlijke mineralen van een warm thermaal zwembad.

Helemaal zen? Ontspan vervolgens dan verder tijdens een wandeling tussen eeuwenoude bomen. Bekijk in het dorp zelf de neogotische Igreja de Nossa Senhora da Alegria en La Casa Invertida. 

10  . Porto Pim Bay

In de top 10 van de mooiste Azoren bezienswaardigheden behoort natuurlijk ook een strand te staan. En Porto Pim Bay is meer dan de moeite van een bezoek waard! Rond de kust van de stad Horta, op het eiland Faial Azoren, is deze prachtige baai gevormd door lava van de vulkaan Monte da Guia. Tegenwoordig is het een natuurmonument en de thuisbasis van een heerlijk zandstrand.

Alleen al vanwege de natuurlijke schoonheid van deze plek is het de moeite waard om hierheen te rijden tijdens je reis naar de Azoren. Op en top genieten!

Nu je weet wat je zeker moet hebben gezien tijdens je reis naar de Azoren, Portugal, staat niets je meer in de weg. Streep de bovenstaande Azoren bezienswaardigheden allemaal af en geniet met volle teugen. 

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…