Zoek & boek

Bezienswaardigheden en activiteiten in Amerika

Amerika het land van de kansen en mogelijkheden, maar ook het land van de vele belevenissen, bezienswaardigheden, parken en steden. Amerika is een land wat iedereen ooit in zijn leven heeft moeten bezoeken; van één ding ben je dan zeker je zult nooit al het moois kunnen zien wat Amerika te bieden heeft. Wil je een poging wagen? Deze bezienswaardigheden en activiteiten zijn zeker de moeite waard.

De Canyons van Amerika

In Amerika vind je de mooiste kloven en canyons. Vooral in zuidwest Amerika bevinden zich de nationale parken en bijvoorbeeld de bekende Grand Canyon. Deze bekendste kloof ter wereld, maar ook bevinden zich Zion en Bryce canyon zich daar. Tijdens een besproken rondreis door Amerika bezoek je vaak deze kloven, daarnaast zullen het Capitop Reef en de Grand Canyon van Yellowstone bezocht worden. 

Amerika voor de natuurliefhebber

Ben jij een echte natuurliefhebber en hou je van wandelen? Dan kan je genieten van de prachtige nationale parken waar je een actieve wandelvakantie tegemoet kan gaan. Je kan zelf de route samenstellen, maar één ding mag niet ontbreken; een paar stevige wandelschoenen zijn vereist, want de paden zijn niet altijd gelijk en stevig. Je kan ook kiezen om een wandelreis te boeken. Bij deze wandelreis door Amerika bezoek je verschillende nationale parken onder professionele begeleiding en zal je zeker heel wat kilometers gaan lopen door berg en dal, over heuvels en vlaktes. Ook is het mogelijk volledig op eigen houtje op pad te gaan, hiervoor is een fly drive Amerika, zeker een aanrader.

Durf jij het aan?

Een droom van vele is toch zwemmen met dolfijnen. En dit is mogelijk in Amerika. Onder begeleiding maak je kennis met de dolfijnen en mag je ze voeren en zelf erbij zwemmen. Je maakt contact met de dolfijnen en hun met jou. Het is een dure activiteit en door zijn populariteit vaak volgeboekt. Het is aan te raden om dit nog voordat je op vakantie gaat vast te zetten, zodat je verzekerd bent dat je het daadwerkelijk kan gaan doen.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon naar Amerika gaan voor de bezienswaardigheden we kennen ze allemaal vast wel; Het Vrijheidsbeeld, Times square, Liberty Bell, De Independece Hall, Ellis Island, National Mall, Wall Street, American Museum of Natural History, Het Capitool, Het Museum of Modern Art, het Newseum, Het Rockefeller Center, Smithsonian Institute en niet te vergeten het Witte Huis. De beste manier om al deze bezienswaardigheden te ontdekken is natuurlijk met een rondreis Amerika!

Amerika is een land waar er voor iedereen wat te doen is. Kunstliefhebbers kunnen de verschillende musea bezoeken en mensen die op zoek zijn naar een actieve vakantie kunnen wandelen of bergen beklimmen. Amerika is vooral een land waar je bezienswaardigheden kan bekijken die je nooit van je leven meer zal vergeten. 

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…