Zoek & boek

De 10 leukste bezienswaardigheden van Jamaica

Een rondreis Jamaica biedt meer dan tropische stranden. Het heeft  steden, dorpjes, watervallen, indrukwekkende natuur en een bijzondere cultuur. Dat zal je zeker duidelijk worden als je hieronder leest over de 10 leukste bezienswaardigheden van Jamaica.

Kingston

Dit is de hoofdstad van Jamaica. Het ligt in het zuidoosten. Het heeft één van de grootste zeehavens ter wereld: Port Royal. Deze haven heeft een indrukwekkend verleden, het was dé piratenhaven van de Cariben. Nu is het geen mooie plek meer, het ziet er verlaten en slecht onderhouden uit. Toch kan een bezoek zeker de moeite waard zijn om terug te denken aan het verleden. Kingston bestaat uit een oud gedeelte en een nieuw deel. In de oude binnenstad, Downtown Kingston, staan de meeste historische gebouwen en huizen in koloniale stijl. Ook bevindt zich hier een groot kunstmuseum. In het nieuwe Uptown Kingston zijn luxe winkels, moderne uitgaansgelegenheden en chique restaurants en dure hotels te vinden. Devon House is een landhuis, gebouwd in 1881 in koloniale stijl. Ook kun je in Kingston een bezoek brengen aan het voormalige huis van Bob Marley, waar nu het Bob Marley museum zit. Het Independence Park is een sportcomplex voor voetbal-, rugby-, en atletiek. Hier wordt jaarlijks de Jamaica International Invitational georganiseerd. Dat is een jaarlijks internationaal atletiekevenement.

Montego Bay

Dit is een toeristische stad in het noordwesten van Jamaica. Het heeft een lange kustlijn met uitgestrekte stranden. In 1494 was dit de eerste plek die wereldontdekker Columbus ontdekte. In het centrum staan nog enkele Britse koloniale woningen, met typerende gevels. Het museum of St. James laat de geschiedenis van de slavernij in Jamaica zien. Rose Hall Great House is een huis uit 1760, die een bezoek waard is door een verhaal dat zich in een ver verleden daar afspeelde. Annie Palmer, woonde toen in het huis. Ze heeft haar drie echtgenoten vermoord en hen vervolgens begraven onder palmbomen in haar tuin. 

Port Antonio

Dit is een havenstad in het noorden van Jamaica. In het verleden werd deze stad de bananenstad van de wereld genoemd. Er werden hier vele bananen door vervoerd naar de Verenigde Staten. Port Antonio is een minder toeristische rustige stad met paradijselijke stranden en een mooie haven. 

Ocho Ríos & Dunn’s River Falls

Dit is een oud vissersdorpje, waar zich de bekendste en waterval van Jamaica: Dunn’s River Waterval. Deze is één van de mooiste watervallen van de wereld, waarbij het water trapsgewijs naar beneden valt en in de zee beland. In Ocho Ríos bevindt zich ook Fern Gully, een rotsachtige kloof met een enorme diepte. Ook is hier Cranbook Flower Forest, prachtig aangelegde tuinen. Tevens is dit een uitstekende plek om te duiken.

Negril

Dit is een toeristische plaats in het westen van het eiland. Het strand, Long Beach is zeer geschikt voor het beoefenen van watersporten. Long Beach is maar liefst 11 kilometer lang en beschikt over wit zand. In Negril bevind zich ook de Appleton Rumfabriek. 

Nine Miles

In dit noordelijk gelegen dorp werd Bob Marley in 1945 geboren. Het huis waar hij toen woonde is er nog. Ook kun je hier een bezoek brengen aan het mausoleum van Bob Marley. Deze bevindt zich in een kapel op de top van een heuvel met vele bloemen er omheen.

Blue Mountains

Deze bergen zijn de oudste en hoogste van Jamaica en liggen in het oosten van het eiland. Ze worden blauwe bergen genoemd, omdat de toppen zijn gehuld in een blauwige nevel. In het Nationale park van deze bergen kun je een wandeltocht maken naar de Blue Mountain Peak op 2256 meter hoogte. Hier heb je zicht over het hele eiland. Ook is de zonsopkomst een bezoek waard. In het Blue Mountains National Park zijn koffieplantages te vinden.

Seven Mile Beach

Dit is het mooiste strand van Jamaica. Het bevindt zich bij Negril. In de jaren 70 kwamen hier vele hippies uit de Verenigde Staten om zich af te zonderen van de rest van de wereld. De hippietijd heeft haar sporen achter gelaten op het strand. Zo kun je er nu nog Ganja (marihuana) krijgen en is het er normaal om topless te zonnen. Ook zijn er stukken strand waar het normaal is om helemaal naakt te komen. Het is nu een plek waar veel toeristen komen. Er is zijn hier volop mogelijkheden om te overnachten in hotels en resorts vlakbij de zee. Eetgelegenheden en ligbedden zijn er ook.

Black River Great Morass

Dit is een natuurgebied. Het moeras aan de riviermond van de Black River kun je het beste bezichtigen vanuit een boot. Onder begeleiding van een gids ga je op zoek naar krokodillen, alligators en zeekoeien. Ook Bamboo Avenue is in dit natuurgebied te vinden. Dit is de weg van Middle Quarters naar Lacovia waarlangs zich aan weerszijden over een lengte van vier kilometer eeuwenoude bamboestruiken bevinden. Deze struiken zijn er in de zeventiende eeuw geplant door grootgrondbezitters. Zij plantten deze struiken om in koelte te kunnen reizen. Hier kun je nu wandelen. Er zijn ook eetgelegenheden te vinden langs de weg.

Dolphin Cove

Hier kun je met dolfijnen zwemmen in een grote baai midden in het tropisch regenwoud, een echte natuurlijke omgeving. Je kunt de dolfijnen eten geven, aaien en zelfs vasthouden. In de Dolphin Cove is er ook de mogelijkheid om naar een haaienshow te gaan of te snorkelen tussen de pijlstaartroggen.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…