Zoek & boek

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven. Genieten van de natuur en ondertussen ook de nodige calorieën verbranden. Wie wil dit nou niet? Ben je van mening dat wandelen saai is? Dan weet ik zeker dat je van mening verandert wanneer je klaar bent met het lezen van onderstaand artikel. Ben jij een durfal en hou je van spanning en sensatie in jouw leven? Lees dan vooral verder en ontdek de meest uitdagende wandelroutes ter wereld waar je soms met gevaar voor eigen leven de elementen trotseert. 

10. Rover’s Run, Anchorage (VS, Alaska)

Alaska is één van de staten van de Verenigde Staten en grenst in het oosten aan Canada. Net als Canada is Alaska dunbevolkt. Verder is de natuur op veel plaatsen nog onaangetast. Dit is een bijzondere ervaring om van dichtbij te kunnen zien. Het lijkt wel alsof je alleen bent in de wildernis! Alaska wordt gedomineerd door beschermde natuurgebieden en nationale parken. Verder zou je op de route Rover’s Run zomaar een bruine beer tegen kunnen komen. Naast wandelen wordt dit pad ook gebruikt om te fietsen en te jagen.

9. Hua Shan Trail (China)

China heeft een rijke cultuur en een eeuwenoude beschaving. China is het land van de keizers, de Chinese muur, het boeddhisme en eeuwenoude tradities. De natuur in China straalt mystiek en sereniteit uit. Spannend wordt het zeker wanneer je de Hua Shan Trail gaat bewandelen. Zwervende monniken liepen vroeg al over deze route. De route leidt je naar een fenomenaal uitzicht op de tempel naar de top. Eenmaal aangekomen op de top waan je je terug in de tijd. Maar voordat je hier van kunt genieten moet je eerst smalle ladders beklimmen, gammele dwarsbalken bewandelen en oude kabels gebruiken om boven te komen. Een unieke ervaring voor de waaghalzen onder ons!

8. Drakensberg Traverse (Zuid-Afrika)

Zoals wellicht iedereen wel weet staat Zuid-Afrika bekend om de safari’s en de rijke historie. Maar gelukkig is er nog veel meer te beleven! Het is een schitterend land waar je verliefd op wordt zodra je er eenmaal bent geweest. De mensen, de cultuur en de natuur zijn dingen die je altijd bij zullen blijven. Je kijkt hier je ogen uit. Wil jij in Zuid-Afrika een uitdagende wandeling maken, dan is de Drakensberg Travers de route die je moet volgen. In het begin werden de doden die hier vielen nog wel geregistreerd, maar later stopte men hiermee. Tot 1985 zijn er 55 doden gemeld. Wanneer je begint aan de Drakensberg Traverse zal je eerst twee gammele ladders moeten beklimmen. Daarna volg je een pad dat gevormd is door afgebrokkelde stenen en sporen van dieren. Onder andere het Amfitheater, een enorme klif, maken de ontberingen van de wandeling de moeite waard.

7. Huayna Picchu (Peru)

Peru ligt in Zuid-Amerika en is het land van de Inca’s. Cultuur is hier in overvloed, maar de natuur mag hier zeker niet gemist worden. Peru heeft bijvoorbeeld veel verschillende apensoorten, zoals o.a. de brulaap. In Peru kom je woestijn tegen, maar ook bergen en tropisch regenwoud. De Huayna Picchu is een prachtige wandelroute die zeer verraderlijk is. De wandeling wordt niet voor niets ‘de wandeling van de dood’ genoemd. Meerdere levens worden per jaar opgeëist door deze uit graniet gesneden Inca trap. Afbrokkelende rotsen en gladde stenen zijn de elementen waartegen je zult moeten vechten. De klim is niet zo spannend, maar vooral de steile daling is bijzonder gevaarlijk. Goed schoeisel is dan ook een must als je deze klim wilt maken. 

6. Cable Route, Half Dome, Yosemite National Park (VS, California)

In de Amerikaanse staat Californië ligt één van de bekendste nationale parken ter wereld: Yosemite National Park. Dit nationale park is onderdeel van de Sierra Nevada bergketen in het oosten van Californië. Een granieten dal is door gletsjers ontstaan in dit park en dit is tevens één van de bekendste plekken van Yosemite Park. Ook de gigantische sequoiabossen en donderende watervallen zijn absolute hoogtepunten in het park. Wil je hier wandelen, dan kan dat natuurlijk prima. De Cable Route is misschien wel de meest spannende wandeling. Met 13 kilometer is het geen lange wandeling, maar doordat de paden continu nat zijn, zijn hier al veel doden gevallen. Gebruik kabels en handschoenen voor het beklimmen en let goed op. Het uitzicht is de wandeling meer dan waard.

5. West Coast Trail, Vancouver Island (Canada)

In het noorden van Noord-Amerika ligt Canada. Canada is op Rusland na het grootste land ter wereld. Canada is vrij dunbevolkt waardoor op veel plaatsen de natuur haar vrije gang kan gaan. Hierdoor zijn er veel stukken ongerepte natuur en dat is precies wat Canada zo geliefd maakt. Wandelen kun je hier dan ook naar hartenlust. Op Vancouver Island vind je de West Coast Trail. Honderden wandelaars beklimmen hier jaarlijks ladders, bruggen en steile hellingen. Pas wel op: hier zijn poema’s, beren en wolven geen uitzondering!

4. Peek-a-boo Gulch (VS, Utah)

Utah is een staat in het midwesten van de Verenigde Staten. Utah is de staat van de Rocky Mountains, maar ook de staat van de nationale parken. Dat je hier prachtig kunt wandelen, valt zeker niet te betwisten, maar dat het ook spannend kan zijn blijkt als je wandelt bij Peek-a-boo Gulch. Blijf hier maar ver vandaan als je claustrofobisch bent, want je zult door de smalste kloven moeten klauteren. Zelfs zwemmen door een modderige plas is onderdeel van deze wandeling. Het uitzicht op het rode zandsteen is fenomenaal en is alle inspanning meer dan waard.

3. Kalalau Trail, Kauai (VS, Hawaï)

In 1959 is Hawaï als vijftigste staat toegetreden tot de Verenigde Staten. 137 atollen en vulkanische eilanden vormen samen de tropische staat Hawaï. Het grootste eiland is het gelijknamige eiland Hawaï. Ook Kauai is onderdeel van de staat Hawaï en laat dat nu net het eiland zijn waar de Kalalau Trail te vinden is. Op dit wandelpad zie je enorme kliffen die maar liefst 1200 meter boven de zee uitsteken. Verder kan de wandeling een gevecht tegen de elementen zijn waarbij vallende stenen, modderstromen, hevige regen en overstromingen je parten kunnen gaan spelen. Het nemen van deze horde zal rijkelijk worden beloond door het fantastische uitzicht die je tijdens de wandeling zal hebben.

2. Kokoda Track (Papoea-Nieuw-Guinea)

In Oceanië aangrenzend aan Indonesië en ten noorden van Australië ligt de onafhankelijke staat Papoea-Nieuw-Guinea. Op het gebied van flora en fauna is Papoea-Nieuw-Guinea een land wat je nergens anders zult tegenkomen. Papoea-Nieuw-Guinea wordt gekenmerkt door bergen en regenwoud. Dat je hier fantastisch kunt wandelen, zal dan ook geen verrassing meer zijn. Wil je spanning opzoeken en een ultiem avontuur beleven dan is Kokoda Track een absolute aanrader. Over deze route doe je gemiddeld zeven tot tien dagen. Hou er rekening mee dat de paden moeilijk te bewandelen zijn. Omdat je ver van de bewoonde wereld bent, is de kans op redding erg klein als er iets met je gebeurt. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn groot. Hou er rekening mee dat het overdag intens warm is en in de nacht bijzonder koud.

1. Devil’s Path, Catskills (VS, New York)

Last but not at least, de meest uitdagende wandelroute ter wereld:  Devil’s Path. Vlakbij New York ligt deze zeer uitdagende wandelroute. Wat velen niet weten is dat op slechts twee uur rijden  van New York één van de meest uitdagende en gevaarlijkste wandelroutes ter wereld te vinden is. Deze wandelroute is zeker niet bestemd voor onervaren wandelaars of voor wandelaars die last hebben van hoogtevrees. Steile hellingen en rotsachtige paden maken dat je hier alert moet zijn, want als je valt zou het wel eens hele nare consequenties kunnen hebben. Verder zou je zomaar een zwarte beer kunnen tegenkomen tijdens jouw hike!

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…