Zoek & boek

De 5 leukste steden van Mexico

Mexico staat voor Maya’s, kleur, feest, pittig eten, gastvrijheid en hagelwitte stranden; en tegelijkertijd voor een soort rauwheid, die je slechts op weinig plekken ter wereld vindt. Wie naar Mexico reist, doet er goed aan meerdere plekken in dit bijzondere land vol contrasten te bezoeken. In dit artikel lees je over de 5 leukste steden van Mexico, die je zeker niet mag overslaan tijdens je rondreis!

1. Schilderachtig Puebla

Kleiner en overzichtelijker dan Mexico-stad en toch slechts 2 uur reizen van de hoofdstad: het schilderachtige Puebla. Puebla is kleurrijk, kerkelijk en bovenal levendig. Hier maak je kennis met de creativiteit van de Mexicanen, de saus ‘mole poblano’ van onder andere chocolade, pepers en amandelen en architectonisch hoogstaande kerken als de Cathedral de Puebla en de Iglesia de Santa Maria Tonantzitla. Vanuit Puebla maak je bovendien eenvoudig een uitstapje naar de Mexicaanse tweelingvulkanen Iztaccíhuatl en Popocatépetl.

2. Spaans Mérida

De hoofdstad van de provincie Yucatán is een typisch voorbeeld van een koloniale stad, waarin het openbare leven zich vooral afspeelt rondom het centrale plein. Het leven kabbelt hier voort en Mérida is dan ook de ideale plek om lokale gebruiken te leren kennen en stoom af te blazen. Vanuit deze beeldschone stad reis je in een uurtje naar Uxmal, een bijzondere ruïnestad uit de tijd van de Maya’s, die nog relatief rustig is, maar met recht op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

3. Kunstzinnig Oaxaca

Oaxaca is niet per se een bekende naam, maar zeker een hotspot die niet mag ontbreken tijdens je reis door Mexico. Hier vind je felgekleurde gebouwen van rood tot pimpelpaars, muren vol streetart en trendy lunchrooms. Naast een culturele hotspot is Oaxaca de stad met de beste koffie van de regio. In een klein uur reis je naar de omliggende bergen, waar je prachtige ééndaagse of meerdaagse wandeltochten kunt maken. Oaxaca is zodoende de perfecte bestemming voor off-the-beaten track reizigers en outdoorfanaten.

4. Bruisend Mexico-Stad

Mexico-stad is met 23 miljoen inwoners officieel de grootste stad ter wereld. Bovendien ligt de hoofdstad op 2240 meter en pal naast de Popocatépetl vulkaan. In Mexico-stad hoef je je geen moment te vervelen: volg een kookcursus, maak een fietstocht door Chapultepec Park of verken het historische stadscentrum te voet. Bovendien is de stad het ideale beginpunt voor een rondreis door Mexico door het internationale vliegveld en de vele touroperators. Met reizen naar Mexico van FTI boek je eenvoudig een fijne accommodatie in deze metropool.

5. Magisch San Christobal de las Casas

Het mag dan een eind rijden zijn vanuit Mexico-Stad of Yucatán, maar deze stad in het hoger gelegen gedeelte van Mexico is een aanwinst voor je reisplannen. De Maya-markt is dé plek om handgemaakte souvenirs in te slaan. Ook neem je hier een welverdiende pauze van de drukkende Mexicaanse hitte. De Ave. 20 Noviembre en het park Plazo 31 de Marzo zijn prachtige plekken in het centrum om te bezoeken. Ook kun je vanuit San Christobal de las Casas in 2,5 uur naar de Cascadas de Chiflón rijden: één van de mooiste watervallen van Mexico.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…