Zoek & boek

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Slovenië

Slovenië behoort tot de landen die zich de onontdekte parels van Europa mogen noemen. Degenen die het land hebben gezien, kennen het van hun autoreis naar typische vakantielanden zoals Kroatië of Italië. Als tussenstop dus, niet als bestemming op zich. Maar ook in Slovenië zijn bezienswaardigheden in overvloed. Wij zetten de 5 mooiste plekken voor je op een rijtje. Wie weet helpen deze Slovenië vakantie tips je de perfecte rondreis door dit verrassende land uit te stippelen!

Bekijk hier alle rondreizen door Slovenië.

1 Het meer van Bled

Het meer van Bled prijkt vaak bovenaan de Slovenië bezienswaardigheden top 10 lijstjes. We zijn het er helemaal mee eens. Het meer ligt in een indrukwekkend, bergachtig landschap. Overal waar je kijkt, zie je groen. In het westen van het dorp bevindt zich een speciaal uitzichtpunt waarvandaan je de mooiste panoramafoto’s kunt maken. Waarom Bled de Slovenië bezienswaardigheden lijst aanvoert, is met één blik op het meer meteen duidelijk. Midden in het meer ligt een klein eilandje waar een kasteel op staat. Sprookjesachtiger kan haast niet.

2 De Tolmin kloof

Om de Tolmin kloof te bezoeken, begeef je je naar het noordoosten van Slovenië. De kloof ligt in het Triglav Nationaal Park. De Tolminska rivier is er verantwoordelijk voor geweest dat de kloof met de loop der jaren werd gevormd. Vooral bij goed weer is het water onwaarschijnlijk blauw. De grillige kloof vormt het laagste deel van het nationale park. Het ongerepte karakter van de plek draagt er aan bij dat hij in elke Slovenië bezienswaardigheden top 10 voorkomt. Het mooiste deel van je wandeling is de 60 meter hoge hangbrug met zijn verbluffende uitzicht.

3 De Vintgar kloof en de Sum waterval

Slovenië is rijk aan indrukwekkende kloven en dus vinden we er in deze lijst met Slovenië’s bezienswaardigheden nog één. De Vintgar kloof behoort tot de grootste natuurlijke trekpleisters van het land. De kloof en de Sum waterval liggen overigens vlakbij het meer van Bled, waardoor veel bezoekers de twee met elkaar combineren. De wandeling over de houten –soms hangende- paden leidt je naar de Sum waterval. De waterval is 16 meter hoog.

4 De Postojna grotten

De Postojna grotten zijn net als Bled Slovenië’s bezienswaardigheden die de meeste bezoekers trekken. Hier bezoek je het langste grottenstelsel van Slovenië en de op één na grootste druipsteengrot ter wereld. Het hele grottenstelsel is 24 kilometer lang, waarvan een deel onder water ligt. Het is dus een echte must om deze nummer 4 van Slovenië vakantie tips aan je rondreis toe te voegen. De grotten zijn in beide wereldoorlogen gebruikt. Door de beschadiging die ze daarbij opliepen, zijn ze net niet aan de UNESCO Werelderfgoedlijst toegevoegd. Echter doet dat niets af aan hun schoonheid.

5 Ljubljana

Ook hoofdstad Ljubljana mag niet aan de Slovenië vakantie tips ontbreken. Het is een kleurrijke stad met architectonische hoogstandjes. De kerk in de binnenstad is zelfs felroze. Het barst er van de musea en het goede nieuws is dat ook nog eens alles op loopafstand ligt. Metelkova is de kleurrijkste wijk; hier zie je overal graffiti en kunstvoorwerpen. Ook heeft de hoofdstad het nodige groen. Park Tivoli is het bekendst. Ljubljana heeft dankzij zijn kleur en variëteit een onbetwist plaatsje verdiend in de lijst van Slovenië bezienswaardigheden.  

Rondreizen door Slovenië worden vaak ook gecombineerd met rondreizen door Kroatië of een rondreis door Oostenrijk.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…