Zoek & boek

De beste duikplekken in Egypte

Egypte staat bekend om de woestijnen en piramides. De echte duikers onder ons kenen Egypte ook als duikland bij uitstek. Wil jij ook tijdens je reis de onderwaterwereld van Egypte ontdekken, lees dan vooral verder voor de beste duikplekken in Egypte.

Safaga

Laten we eens met een van de minder toeristische plaatsen van Egypte beginnen: Safaga. Safaga ligt ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Hurghada en Sharm el Sheik. Je kunt hier uitstekend duiken en snorkelen en genieten van de mooie kliffen die Safaga rijk is. De vissen hier zijn fel van kleur, maar ook rifhaaien en pijlstaartroggen zijn hier niet zeldzaam.

El Quseir

Nog een vrij onbekende duikbestemming is El Quseir. El Quseir ligt tussen Safaga en Marsa Alam in. El Quseir staat bekend om haal koraalriffen en tropische vissen met als decorstuk het authentieke vissersdorpje. Bijna alles wat je hier ziet, is gemaakt van aangespoeld hout, palmbomen en bladeren.

Makadi Bay

In Makadi Bay is het goed duiken en snorkelen. Het plaatsje ligt 45 kilometer ten zuiden van Hurghada. Tijdens het duiken en snorkelen kom je hier met grote regelmaat zelfs koraalduivels, gestippelde roggen en octopussen tegen. Het plaatsje heeft een natuurlijke baai waar je prima kunt duiken. Ook naast het duiken en snorkelen, valt er genoeg te doen in Makadi Bay.

Marsa Alam

Marsa Alam is dé plaats waar je als duiker of snorkelaar moet zijn. Het is een duikstek in opkomst waardoor je nog niet wordt bedolven onder mede-duikers en grote hordes toeristen. De riffen zijn nog ongeschonden. Je vindt hier de meest kleurrijke koraalriffen. De meest bijzondere dieren kun je tijdens je duik tegenkomen, denk aan een zeekoe, kleine haaien en grote schildpadden en roggen. Verder op de zee vind je ook koraalriffen die de moeite waard zijn, maar deze bezoek je het beste met een duik- of snorkeltour. Enig nadeel is dat er naast duiken en snorkelen hier niet veel te doen is.

Dahab

Dahab is de plaats waar je moet zijn als je de drukte van Sharm el Sheik wilt ontvluchten. Vanaf het vliegveld van Sharm el Sheik ben je binnen twee uren in Dahab. Veel mensen die rondreizen door Egypte komen in Dahab uit, hierdoor hangt hier een ontspannen sfeer. Hier wordt voornamelijk gedoken, maar snorkelen, kan ook prima. Tijdens je duik of het snorkelen, kun je hier napoleonvissen, haaien en koraalduivels tegenkomen.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…