Zoek & boek

De goedkoopste autoverzekering van Nederland

Als je er graag met de auto op uitrekt, is het belangrijk dat deze goed verzekerd is, maar goed hoeft niet altijd duur te zijn. Nederlanders zijn in Europa het volk dat de meeste verzekeringen afsluit voor zoveel mogelijk zekerheid voor je bijvoorbeeld een van de mooiste autoroutes door Europa gaat rijden. Dat is ook mogelijk door te vergelijken en de beste en goedkoopste verzekering te zoeken voor jouw auto. Een autoverzekering sluit je tegenwoordig, uitzonderingen daargelaten, af voor een periode van 1 jaar. Daarna is een dergelijke polis in principe dagelijks opzegbaar. Ga jij de premie van je autoverzekering vergelijken? Hieronder staan een aantal zaken waar je daarbij zeker op moet letten.

Een verzekering afhankelijk van de leeftijd van de auto

Uiteraard is het jouw beslissing om te kiezen uit de 3 opties die er zijn. De experts geven meestal het volgende advies.

Casco

Dit wordt ook wel Allrisk genoemd omdat de auto verzekerd is tegen (vrijwel) alle risico’s. Ook als je zelf verantwoordelijk bent voor de schade of bij vandalisme krijg je een uitkering. Deze verzekering is geschikt voor een auto van 1 tot en met 5 jaar.

WA met beperkt casco

Als de auto wat ouder wordt, is deze verzekering vaak de juiste. Uiteraard ben je verzekerd tegen de risico’s als jij degene bent die een verkeersongeluk veroorzaakt, maar ook andere zaken zoals storm- en waterschade zijn gedekt. Bij vandalisme en een ongeluk dat jij veroorzaakt, biedt de beperkt casco geen dekking. Voor auto’s tussen de 6 en 11 jaar is dit de meest toegepaste verzekering.

WA

Is de auto ouder dan 10 jaar, dan is een WA-verzekering de logische keuze. Deze geeft alleen een vergoeding voor schade die jij veroorzaakt bij een ander. Bij een auto die ouder is dan 10 jaar is de dagwaarde ook vaak gering. Dat houdt in dat deze alleen nog wordt gerepareerd indien deze waarde hoger is dan de schade, ook als een ander daarvoor verantwoordelijk is.

Let op het eigen risico

Vooral bij een allrisk verzekering wordt er vaak niet nagedacht over een eigen risico en dat is toch een optie die een veel lagere premie kan opleveren. Sta jij hoog op de bonus/malus-ladder, omdat je meerdere jaren (vrijwel) schadevrij hebt gereden of heb je juist de afgelopen tijd meerdere malen moeten claimen? Vrijwel iedereen krijgt ermee te maken bij een claim. Is het verstandig om de schade zelf te voldoen omdat je anders op termijn meer kwijt bent aan premie dan het schadebedrag? Door een eigen risico te nemen, verlaag je de premie aanzienlijk en is de keuze bij kleine schades ook minder moeilijk. De premie bij een hoger eigen risico vergelijken, is zeker een goed idee. Kijk bijvoorbeeld eens op Autoverzekering.nl.

Voorkom dubbele verzekeringen

Sluit geen aanvullende verzekeringen zoals een ongevallen-inzittenden of rechtsbijstandverzekering af zonder dat je de voorwaarden goed hebt bestudeerd. Vaak bieden deze maar weinig dekking en wordt er in de praktijk ook zelden van gebruik gemaakt. Regelmatig levert het een dubbele verzekering op en dat heeft geen zin.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…