Zoek & boek

De interessantste bezienswaardigheden in Lissabon

Lissabon ligt vlakbij de Atlantische Oceaan en is de hoofdstad van het mooie Portugal. Als je de inwoners van de voorsteden meetelt, heeft Lissabon maar liefst 3 miljoen inwoners. De stad is gelegen op diverse heuvels waardoor het hoogte verschil in Lissabon wisselend is. Wie van oude gebouwen houdt, moet in de historische wijk Baixa zijn. Een bezoek aan de stad Lissabon wanneer je in Portugal bent is zeker de moeite waard. Wanneer je kort verblijft als stedentrip in Lissabon kan je ook prima een Hotel Lissabon boeken. Het staat er namelijk vol van de leukste en mooiste boetiek hotelletjes. Hieronder volgt een overzicht van interessante bezienswaardigheden.

Rua Agusta

Hier is waar het gebeurt, als je van shoppen houdt tenminste. Deze voetgangersstraat is gelegen in het winkelgebied van Portugal. Wanneer je hier bent, merk je al snel waarom deze straat zo geliefd is bij velen. Het winkelgebied heeft een chique uitstraling door de met mozaïek betegelde stoepen. De Arco Triunfal, een prachtig historisch gebouw met triomfboog geeft het straatbeeld een romantische en historische uitstraling.

Bairro Alto

Ben je na de Rua Augusta het winkelen nog niet zat, ga dan meteen door naar Bairro Alto. Bairro Alto ligt in het centrum van Portugal en dankt haar faam aan de vele winkels en uitgaansgelegenheden die je hier vindt. Artistieke winkels en kunstgalerijen zijn hier geen zeldzaam goed. Na een dagje winkelen, kun je hier meteen het nachtleven in.

Queluz en Sintra

In de plaatsen Queluz en Sintra vind je veel mooie paleizen. In Queluz staat bijvoorbeeld het vroegere zomerverblijf van de Portugese Koninklijke familie uit de 14e en 16e eeuw. Ok de tuinen van de paleizen zijn de moeite waard. Op een heuvel bij Sintra ligt het kasteel Castelo dos Mouros, het Morenkasteel. De grootste toren van het kasteel is bereikbaar door het beklimmen van 500 treden

Mosteiro dos Jerónimos

In de wijk Belém ligt het klooster Mosteiro dos Jerónimos. In dit klooster zijn diverse graven van wereldberoemde mensen als Vasco da Gama en leden van de Koninklijke familie. Het klooster is indrukwekkend groot en wordt omringd door een schitterende tuin. 

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…