De leukste bezienswaardigheden van Kroatië

Kroatië is een vakantieland wat nog altijd in opkomst is. Nog steeds ontdekken elk jaar steeds meer toeristen de schoonheid van dit land om een prachtige rondreis te maken. Hieronder volgt een overzicht van de leukste bezienswaardigheden van Kroatië.

Krka

Genieten van de natuur van Kroatië doe je in het nationale park Krka. Het park is genoemd naar de rivier de Krka waarvan de bron zich bevindtop de berg Dinara. Krka heeft maar liefst 7 grote watervallen en mondt na 72,5 kilometer uit in de Adriatische Zee. Het nationale park heeft een grote diversiteit aan planten en dieren en is zeker de moeite waard.

Sibenik 

Sibenik ligt in de zogenaamde Sibenik Riviera. Sibenik is prachtig gesitueerd in de baai waar de prachtige rivier Krka uitmondt. Sibenik ligt tussen Split en Zadar aan de Kroatische kust. Het mediterrane klimaat zorgt voor een aangename temperatuur. De binnenstad is knus en sfeervol met kleine steegjes en straatjes. Wandelen en winkelen is een prima tijdverdrijf.

Dubrovnik

Aan de Dubrovnik Riviera ligt Dubrovnik. Dubrovnik is dé topbestemming in Kroatië en als je de kans hebt, is het dus een aanrader om hier eens heen te gaan. De marmeren straten en de prachtige gebouwen maken dat Dubrovnik een bezienswaardigheid op zich is. Niet voor niets noemt men deze stad “de parel van de Adriatische Zee”. Dubrovnik is geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Plitvice meren

De Plitvice meren behoren tot de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden die Europa kent. Het park is 266 vierkante kilometer groot. Het Nationale Park waarin de Plitvice meren toe behoren is zo bijzonder omdat het 16 meren bevat die trapsgewijs met elkaar verbonden zijn door watervallen en cascades. De 12 bovenste meren zijn omringd door bos en zijn groter e rustiger. De onderste 4 meren worden omringd door laag groen en liggen aan de voet van kliffen van 70 meter hoog. Je vindt hier maar liefst 90 watervallen en 20 grotten. Ook de Plitvice meren zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Bekijk rondreizen