De Li Rivier in China

De Li Rivier in China mag zichzelf bij de 15 mooiste rivieren ter wereld scharen. Dit prachtige gebied zou niet misstaan op een schilderij aan de muur. Ben je ooit van plan om naar China te gaan, probeer dan deze schitterende rivier te bezoeken.

Ligging

In de Mao’er berg in Xin’an ontspringt de Li Rivier en maar liefst 437 kilometer komt ze samen met de Xi Rivier. De Li Rivier kruist de plaatsen Guilin, Yangshuo, Pingle en Zhaoping. Door de ligging in een schitterend natuurgebied is de rivier een echte toeristische trekpleister. Het stuk rivier tussen Guilin en Yangshuo is 83 kilometer lang en wordt door velen als het mooiste stuk rivier gezien. Je ziet hier mooie boten, imponerende kliffen en prachtige grotten. Het is geen zeldzaamheid om langs de rivier waterbuffels te zien grazen. Bij de Li Rivier waan je je in een compleet andere wereld dan in de grote Chinese steden. Het leven is hier gemoedelijk en ontspannen. Kinderen worden op vlotten van bamboe naar school gebracht en boeren bewerken hun rijstvelden.

Activiteiten

Alleen de natuur is al voldoende om overtuigd te raken van het nut van een bezoek aan de Li Rivier. Wil je hier toch meer doen, dan is dat zeker mogelijk. Zo kun je een ontspannende boottocht maken op de rivier waardoor je eens vanaf een andere kant van het natuurschoon kunt genieten. Ook kun je een bezoek brengen aan het Li River National Park wat bij Guilin ligt. Het nationale park is zonder entreegeld te bezoeken en benadrukt nog eens de pracht van de Li Rivier.

Bekijk rondreizen