Zoek & boek

De mooiste plekken in Europa qua natuur

Je hebt ongetwijfeld wel eens weggedroomd bij de glossy cover van een reistijdschrift. Hagelwitte zandstranden, turquoise zeeën en de tropische sfeer maken bij ons allemaal wel iets los. Misschien ben je wel eens of vaker in het vliegtuig gestapt en heb je aan de andere kant van de wereld uit een kokosnoot gedronken of dichtbegroeide jungles bewandeld. Allemaal ervaringen om nooit meer te vergeten. Maar ook op ons eigen continent vind je voldoende natuurgebieden waarvan je niet had durven dromen. Wij zetten de 5 mooiste plekken in Europa qua natuur voor je op een rijtje.

1. Plitvice meren, Kroatië

Bezoek je de Plitvice meren, dan stap je een nationaal park in dat eigenlijk meer wegheeft van een sprookje. De nummer 1 van mooiste plekken van Europa qua natuur is wereldwijd bekend dankzij zijn onbeschrijflijk blauwe water en vele watervallen. Dat alles in een omgeving die groener dan groen is. In het park bevinden zich maar liefst 16 meren en wel 90 watervallen, waaromheen verschillende wandelroutes zijn uitgezet. Herten, wolven, beren maar ook vogels en vlinders noemen de hoge groene bossen van de Plitvice meren allemaal hun thuis.

Bekijk hier alle rondreizen in Kroatië

2. De kliffen van Moher, Ierland

Langs de Wild Atlantic Way, de langste toeristische kustroute van de wereld, vind je een bijzonder Iers natuurfenomeen. De 300 miljoen jaar oude kliffen behoren tot de hoogste kustkliffen van Europa. De acht kilometer aan ruige, kalkstenen kliffen aan de westkust van Ierland behoort zonder twijfel tot de mooiste natuur van Europa. De top van de ongelooflijk hoge rotswand trakteert je op een adembenemend uitzicht. Het weer voegt wat extra’s toe aan de mystiek die hier heerst. Zon, wind, regen en hagel wisselen elkaar regelmatig en in rap tempo af.

Bekijk hier alle rondreizen in Ierland

3. Fláajökull, IJsland

IJslands aandeel in de mooiste natuur van Europa betreft een gletsjer. Alhoewel deze ijsmassa’s overal in het land voorkomen, is Fláajökull extra bijzonder. Het natuurfenomen is een kleine gletsjertong die zich aan de oostkant van één van ’s lands bekendste vulkanen ligt. Fläajökull strekt zich vanaf de grootste ijskap van IJsland hiernaartoe uit. Na een fikse wandeling in dit natuurgebied, dat zonder twijfel tot de mooiste plekken van Europa qua natuur behoort, kun je je ogen niet meer afhouden van het uitzicht op het ijsbergmeer. Wees er snel bij, want Fláajökull is helaas sterk aan klimaatverandering onderhevig.

Bekijk hier alle rondreizen in IJsland

4. Meteora, Griekenland

Niet alleen behoort de Meteora tot de meest ongerepte natuur van Europa, het herbergt ook nog eens een eeuwenoude schat aan cultureel en religieus erfgoed. Op één van de meest onontdekte plekken van Europa tref je diverse kloosters waar monniken zich tot op de dag van vandaag volledig toewijden aan het geloof. De kloosters staan op indrukwekkende rotsformaties die als pilaren uit het aardoppervlak rijzen. De toppen ervan –en daarmee ook de kloosters- gaan vaak deels gehuld in de bewolking. Meteora betekent letterlijk ‘tussen hemel en aarde’ en zo voel je je hier ook.

Bekijk hier alle rondreizen in Griekenland

5. De Azoren, Portugal

De mooiste onontdekte plekken van Europa liggen niet altijd op het Europese vasteland. De Azoren zijn daar het bewijs van. De dichtbegroeide vulkaaneilanden liggen in de Atlantische Oceaan op bijna 1400 kilometer afstand van het Iberisch schiereiland. Dit bijzondere stukje ongerepte natuur van Europa heeft door tienduizenden jaren van vulkanische activiteit zijn huidige vorm gekregen. Op deze eilanden, die zonder twijfel tot de meest onontdekte plekken van Europa horen, tref je vulkanen, geisers, zwavelbronnen, kliffen, kratermeren en nog veel meer. Ook is de kans groot dat je walvissen spot rondom de eilanden.

Bekijk hier alle rondreizen in Portugal

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…