De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde, want Zuid-Afrika heeft schitterende stranden. De kustlijn is maar liefst 3000 kilometer lang. Genoeg plaats dus voor idyllische stranden, woeste baaien en andere natuurlijke schoonheden. Wil je weten waar je moet zijn als je wilt genieten van zon, zee en strand in Zuid-Afrika, lees dan vooral verder!

Sodwana Bay

Duikers en snorkelaars opgelet: Sodwana Bay is waar je wilt zijn als je wilt genieten van de onderwaterwereld van Zuid-Afrika. Bossen en zandduinen omringen deze wonderschone baai. Het 50 km lange rif heeft zachte en harde koralen en je vindt hier ruim 1200 vissoorten, dolfijnen en schildpadden.

 

Llandudno Beach

Llandudno Beach is het strand waar de hardcore surfers en bodyboarders zich ophouden. Dit ruige strand wordt omgeven door rotsen die ieder weer kleinere baaitjes vormen. Ook snorkelen en walvis spotten is hier mogelijk. De ligging van het strand maakt dat het ook voor de romantici en de rustzoekers een uitstekende bestemming is.

 

Clifton Beach

Voor de luxe strandvakantie ben je bij Clifton Beach op de juiste plaats. Het parelwitte strand wordt gescheiden door granieten rotsen waardoor het strand in vier delen wordt opgesplitst. Elk strand heeft zijn eigen doelgroep, al valt de luxe en weelde al snel op door de luxe appartementen waardoor Clifton Beach wordt omgeven.

 

Bloubergstrand Beach

Op 20 minuten afstand van Kaapstad ligt Bloubergstrand Beach. Dit strand staat bekend om het schitterende uitzicht vanaf de Tafelberg. Bij gunstig weer is Robbeneiland ook nog zichtbaar. Het water is koud, maar dat houdt de vele (kite)surfers niet tegen.

Boulders Beach

Boulders Beach is een paradijs op aarde. Het is dan ook een deel van het Table Mountains National Park. Waggelende pinguïns zijn hier geen zeldzaamheid: er lopen maar liefst meer dan 3000 Afrikaanse pinguïns rond! Boulders Beach trekt vooral veel gezinnen aan.

 

Algoa Bay

Algoa Bay ademt een en al bountystrand. Algoa Bay ligt vlakbij Port Elizabeth en heeft 40 km aan stranden. Snorkelen, vissen, zeilen en zwemmen is zo een greep uit de activiteiten die hier mogelijk zijn. Het parelwitte strand leent zicht uitstekend voor een zonnige relax-vakantie. 

Bekijk rondreizen