Zoek & boek

De mooiste watervallen van Europa

Vind jij het ook zo heerlijk om midden in de natuur het water van grote hoogtes te zien storten? Een waterval heeft iets voor velen iets magisch. Is het het geluid van het water, de snelheid waarmee het naar beneden stort of ook de natuur eromheen? Voor spectaculaire watervallen hoef je niet in Afrika of Noord-Amerika te zijn. Ook op het Europese continent vind je watervallen die met de Niagara Falls of de Victoria watervallen kunnen concurreren. Qua hoogte, breedte of bijzondere vorm. Hier lees je wat de mooiste watervallen van Europa zijn.

Bekijk hier alle rondreizen door Europa.

1. Plitvice watervallen, Kroatië

Eigenlijk hebben we het bij dit prachtige stukje Kroatische cultuur niet over één waterval, maar over wel 90. De een nog indrukwekkender dan de andere. De Plitvice meren liggen in een nationaal park dat dezelfde naam draagt. Het onwaarschijnlijk blauwe water klettert hier naar beneden in een groener dan groene omgeving. De hoogste waterval is 79 meter hoog. Sinds 1979 staat het park op de UNESCO Werelderfgoedlijst van beschermde natuurgebieden. Je kunt er urenlang wandelen zonder er ook maar een beetje genoeg van te krijgen.

Bekijk hier alle rondreizen in Kroatië

2. Langfossen waterval, Noorwegen

De Noren zijn er maar wat trots op dat hun Langfossen waterval tot de meest indrukwekkende watervallen van Europa behoort. Fossen is het Noorse woord voor waterval, waardoor Langfossen kan worden vertaald met ‘lange waterval’. En met die naam slaan ze de spijker op hun kop. Langfossen stort van een hoogte van maar liefst 612 meter naar beneden. Het water eindigt in de Akrafjord. Vanwege het vele smeltwater is de waterval in de zomer extra indrukwekkend. Langfossen is niet alleen één van de mooiste watervallen van Europa, maar ook één van de meest fotogenieke plekken van ons continent.

Bekijk hier alle rondreizen in Noorwegen.

3. Gljúfrafoss waterval, IJsland

Op zo’n 120 kilometer afstand van hoofdstad Reykjavik vind je de bijzonderste waterval van IJsland. Hij is namelijk anders dan alle andere watervallen die het land rijk is. De Gljúfrafoss ligt half verborgen in een kloof en stroomt naar beneden in een grote grot. Het is één van de watervallen in Europa die je op een wel heel bijzonder uitzicht trakteren. Als je na een glibberige wandeling onderaan staat, lijkt het water uit het niets naar beneden te komen. Je kunt zowel door het water als langs de zijkant omhoog klimmen om hem te bekijken.

Bekijk hier alle rondreizen in IJsland.

4. Bigar Waterval, Roemenië

Zonder twijfel is dit de meest bijzondere natuurlijke attractie van heel Roemenië. Niet alleen behoort hij tot de mooiste watervallen in Europa, er zit ook nog eens een romantisch verhaal aan vast. Volgens de legende werd een verliefd meisje in de nauwe grot vlakbij de watervallen opgesloten door haar ouders. Zij en haar Bigar wilden zo graag samen zijn, dat ze veranderde in een waterval zodat hij in de wateren kon verdrinken. De Bigar waterval behoort tot het Nationaal Park Cheile Nerei-Beusnita. Het water stroomt via met diepgroen mos bedekte rotsen, die het verdelen in honderden kleine watervalletjes.  

Bekijk hier alle rondreizen in Roemenië.

5. Rijnwaterval, Zwitserland

Ook de Rijnwaterval in Zwitserland behoort tot de indrukwekkendste watervallen van Europa. Niet vanwege zijn hoogte, maar juist dankzij zijn breedte. Hij strekt zich uit over maar liefst 150 meter. Het water valt 23 meter naar beneden. In het midden van de waterval ligt een grote rots, die de kracht van het water al eeuwen weet te bedwingen. Vooral in de zomer probeert het water hem in grote hoeveelheden en hoge snelheid te overdonderen. De smeltende sneeuw van de bergen is hiervoor de reden. Je kunt de waterval vanaf het platform of een boot bekijken.  

Bekijk hier alle rondreizen in Zwitersland.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…