Zoek & boek

De must sees van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een intrigerend land dat nog altijd zeer populair is onder de toeristen. Het land bestaat uit twee eilanden, namelijk het Noordereiland en het Zuidereiland. In dit artikel bespreken we een aantal niet te missen bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland.

Wellington

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Voor veel toeristen is dit een hoogtepunt tijdens hun rondreis. Voornamelijk het heerlijke eten in één van de restaurants en een bezoek aan de vele musea zullen een onuitwisbare indruk achterlaten.  Het Tongarewa museum is een absoluut hoogtepunt en mag je niet missen wanneer je in Wellington bent.

Stewarteiland

Stewarteiland ligt onder het Zuidereiland en heeft slechts één bewoond dorp, namelijk Oban. Omdat er een moerassige vallei is die wordt gevoed door de Freshwater-rivier bleek het zeer lastig om meerdere dorpen te bouwen.Een hoogtepunt van Stewarteiland is het Nationale Park Rakiura. Je komt hier ongetwijfeld de loopvogel kiwi tegen die het symbool van Nieuw-Zeeland is.

Noordereiland

Het Noordereiland is één van de twee hoofdeilanden van Nieuw-Zeeland. De natuur is hier schitterend. Op het Noordereiland zie je veel geisers, (actieve) vulkanen en warmwaterbronnen. Een grappig detail is de enorm lange naam van een heuvel op dit deel van Nieuw-Zeeland: de Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu, ook wel Taumata genoemd.

Nationale Parken

De keuze op het gebied van nationale parken op Nieuw-Zeeland is enorm. Het land heeft maar liefst 14 nationale parken naast de 20 natuurbeheerparken, 2500 reservaten en 14 reservaten. De mooiste parken zijn onder andere het Nationaal Park Abel Tasman, het Nationaal Park Fiordland en het Nationaal Park Mount Aspiring.

Zuidereiland

Uiteraard mag het Zuidereiland ook niet gemist worden. Fjorden zijn hier in overvloed aanwezig. Fjordland regio heeft de bekendste fjorden waaronder Doubtful Sound en Milford Sound. Opvallend is dat het oosten en westen van het Zuidereiland gescheiden wordt door de Nieuw-Zeelandse Alpen.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…