Zoek & boek

De tien mooiste plekken op aarde!

Als echte reisfanaten vinden wij de aarde wonderschoon en deze moet natuurlijk gekoesterd worden. Er is nog zoveel te ontdekken en te zien in jouw leven. Omdat er gigantisch veel mooie plekken zijn kunnen we het ons voorstellen dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Om je een handje te helpen hebben we in dit artikel een overzicht gemaakt van de mooiste plekken op aarde!

10. De Barst van Silfra, IJsland

IJsland is een fantastische bestemming als je op zoek bent naar één van de mooiste plekjes ter wereld. Dichtbij huis, maar door de overweldigende natuur waan je je in een compleet ander werelddeel. Denk hierbij o.a. aan gletsjers, geisers en vulkanen. Omdat IJsland het dunst bevolkte land van Europa is wordt een rondreis door dit prachtige land door menigeen ervaren als een bijzondere belevenis. Soms is er helemaal niemand en is het enige wat je om je heen ziet prachtige natuur. Verder is het zo dat er in het binnenland bijna geen mensen wonen. Eén van de trekpleisters van IJsland is de Barst van Silfra in Lake Thingvalla. Het meer bestaat uit helder smeltwater en wanneer je hier gaat duiken is dat een absoluut unieke ervaring. Jaarlijks gaan vele duikers hiereen om dit prachtige natuurfenomeen van dichtbij te aanschouwen. Verder is het mogelijk om tot maar liefst 45 meter diep duiken. Helaas is dit alleen weggelegd voor de ervaren duikers onder ons!

9. Tsingy de Bemaraha, Madagaskar

Madagaskar is een eiland ten oosten van het continent Afrika. Na Nieuw-Guinea, Groenland en Borneo is Madagaskar het grootste eiland ter wereld. Van 1897 tot 1960 was Madagaskar onderdeel van Frankrijk. In 1960 werd Madagaskar onafhankelijk. Door de geïsoleerde ligging van Madagaskar kent het eiland een unieke flora en fauna. Je vindt hier bijvoorbeeld de fossa en de lemuren. Tsingy de Bemaraha mag zich één van de mooiste plekken ter aarde noemen. Dit natuurreservaat staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft een veelzijdig landschap. Van kalkmassief en glooiende heuvels tot meren, mangroven en tropisch regenwoud. 

8. Cappadocië, Turkije

Turkije is nog altijd erg populair onder de toeristen. Een leuk detail is dat Turkije deels in Zuidwest-Azië en deels in Zuidoost-Europa ligt. De hoofdstad Ankara ligt in Azië, evenals het grootste deel van het land. Turkije heeft een oude beschaving waar nog veel van terug te zien is. Eén van de trekpleisters van Turkije is Cappadocië. Cappadocië is een 2000 km² grote landstreek ten zuiden van de steppe in Centraal-Anatolië en Oost-Anatolië. Het gebied heeft ook nog een aantal vulkanen. Cappadocië was gedurende de Romeinse Tijd een rustige Romeinse provincie. Je vindt hier dan ook enorm veel overblijfselen uit deze indrukwekkende tijd. Verder is het mogelijk om Cappadocië te bekijken vanuit een hete luchtballon. Dit is een populaire manier om het prachtige vulkaanlandschap van bovenaf te bekijken! Houdt er wel rekening mee dat je ongeveer 170 euro kwijt bent, maar dan krijg je er wel iets prachtigs voor terug.

7. Cueva de los Cristales, Mexico

In de Chihuahuawoestijn in Mexico ligt de Naicamijn. In deze mijn wordt lood- en zilvererts gewonnen. Reusachtige kristallen die in het jaar 2000 ontdekt zijn hebben deze mijn wereldwijde bekendheid gegeven.  De grot kreeg door de bijzondere vondst de naam Cueva de los Cristales, de Grot van de Kristallen. De Cueva de los Cristales ligt op 290 meter diepte. De kristallen zijn enorm: soms wel 11 meter lang met een doorsnede van 2 meter. De grot is 10 bij 30 meter en heeft de vorm van een hoefijzer. Alleen onderzoekers hebben toegang tot de mijn om te voorkomen dat de mijn schade oploopt. 

6. Great Blue Hole, Belize

Belize ligt in Midden-Amerika en grenst aan Guatemala en Mexico. Belize is vrij vlak en heeft naast het vaste land ook een aantal eilanden, waarvan het grootste deel koraaleilanden zijn. Absoluut magisch aan Belize is naast de prachtige stranden de Great Blue Hole. De Great Blue Hole is een inmiddels wereldbekende onderwatergrot voor de kust van Belize. Voor de duikers onder ons is het een absolute must om hier ooit een keer gedoken te hebben. Het gat heeft een doorsnede van 300 meter en is 100 meter diep. Vanuit de lucht is te zien dat de Great Blue Hole bijna perfect rond is. 

5. Petra, Jordanië

Jordanië is een koninkrijk in het Midden-Oosten. Jordanië heeft een rijke geschiedenis en was tot 1917 onderdeel van het Ottomaanse Rijk. Het land heeft vele bezienswaardigheden waaronder een aantal goed bewaarde eeuwenoude schatten. De bekendste bezienswaardigheid van Jordanië is de historische stad Petra. Petra is zo bijzonder, dat de stad zelfs tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen is uitgeroepen. Petra ligt in de heuvels in een kloof en de meeste gebouwen zijn inmiddels ruïnes. Petra is gedeeltelijk uit rotsen gehakt. Wanneer je hier bent, zal je ongetwijfeld verbaasd zijn dat dit ooit door de mensenhand gemaakt is.

4. Seychellen

Wellicht heb je wel eens vaker van de Seychellen gehoord. Niet voor niets staat de Seychellen op plek vier. Het is daar werkelijk waar prachtig! De Seychellen is een verzameling van 115 eilanden 1600 kilometer ten oosten van het Afrikaanse continent. Verder is slechts een derde van de eilanden bewoond . De Seychellen staan bekend om de vele onbewoonde eilanden die bezocht kunnen worden door toeristen. De hoofdreden van velen voor een bezoek aan de Seychellen is dat deze eilandengroep de mooiste stranden ter wereld heeft!

3. Machu Picchu

In het betoverende Peru ligt het zo mogelijk nog mooiere Machu Picchu. Machu Picchu is een eeuwenoude stad van de Inca’s en tevens één van de meeste tot de verbeelding sprekende plekken ter wereld. Machu Picchu is in het verleden voor de Spanjaarden geheim gebleven en daarom is de stad nog in goede staat. Van 1440 tot 1532 is de stad bewoond geweest. Omdat Machu Picchu zo lastig te bereiken is, wordt er nog altijd gespeculeerd wat het uiteindelijke doel van de stad was. Zo wordt er onder andere beweerd dat de stad een fort was en dat het een buitenverblijf voor edellieden was. De Huyana Picchu is een berg die aan de noordkant van Machu Picchu boven alles uitsteekt. De berg kan beklommen worden, maar door de steile paden is dat niet voor iedereen weggelegd.

2. Galapagoseilanden, Ecuador

Op 1000 kilometer ten westen van Zuid-Amerika liggen de Galapagoseilanden. Deze eilanden behoren staatkundig bij Ecuador. De eilandengroep bestaat uit ongeveer 130 eilanden en zijn ‘slechts’ een aantal miljoenen jaren geleden ontstaan. De Galapagoseilanden zijn enorm populair door de enorme diversiteit aan planten- en diersoorten die hier te zien zijn. Een van de meest opvallende diersoorten die hier te vinden is, is de grootste landschildpad ter wereld, de Galapagos-reuzenschildpad. Ook de Galapagos-landleguaan is één van de dieren die je alleen hier kunt bewonderen. Deze leguaan kan maar liefst 1.2 meter lang worden!

1. Salar de Uyuni, Bolivia

De mooiste plek op aarde is volgens ons Salar de Uyini in Bolivia. Deze locatie is absoluut uniek en je waant je eigenlijk op een andere planeet. Uitgestrekte zoutvlaktes en prachtige meren zorgen voor een ultiem hoogtepunt van jouw reis.  Salar de Uyini is de op één na grootste zoutvlakte ter wereld. Verder moet je ook bestand zijn tegen grote hoogtes, want Salar de Uyini ligt op maar liefst 3650 meter boven de zeespiegel. Als je helemaal wilt opgaan in de omgeving is het leuk om in het plaatselijke zouthotel te verblijven. Dit hotel bestaat volledig uit zout!

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…