Zoek & boek

De top 5 bezienswaardigheden van Uruguay

Het kleinste land van Zuid-Amerika ligt verstopt tussen het reusachtige Brazilië en Argentinië. Nog niet veel mensen weten hun weg te vinden naar het land en dat betekent dat je er volop ongerepte natuur en authentieke dorpen, steden en landschappen vindt. Grotendeels in hoofdstad Montevideo zijn Uruguays bezienswaardigheden te vinden. Maar tijdens een rondreis door Uruguay ontdek je nog veel meer. Ga bijvoorbeeld wildlife spotten aan de atlantische kust, de bijzondere architectuur van koloniale steden bewonderen en relaxen aan goudgele zandstranden. Wat zijn in Uruguay de bezienswaardigheden die je niet mag missen? Je leest het hier.

Klassiek én modern Montevideo: Uruguays bezienswaardigheden in de hoofdstad

Laten we beginnen bij de hoofdstad. Montevideo ligt aan de oever van de rivier Rio de la Plata en vormt meteen de grens met Argentinië. Montevideo heeft verschillende leuke wijken, waarvan de allermooiste Ciudad Vieja is. Het is niet moeilijk om verliefd te worden op de oude architectuur en de karaktervolle straatjes vol straatverkopers en –muzikanten. Plaza Independencia is het belangrijkste plein van de stad. Vanaf het plein loop je ook direct de 18 de Julio Avenue op. Ook de markt in de haven geeft je een inkijkje in het dagelijks leven.

Punta del Este

Het Saint-Tropez van Uruguay, zo wordt Punta del Este ook wel genoemd. Of een chique badplaats met jachthaven en trendy bars je nu aanspreekt of niet, Puntal del Este hoort eigenlijk op ieders ‘Uruguay bezienswaardigheden’ to-do lijstje thuis. In deze hippe stad komen het hele jaar door toeristen van over de hele wereld. Hier gaat het om zien en gezien worden, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Flaneer over de boulevard, breng een bezoek aan de jachthaven, eet in trendy restaurants en bezoek ’s avonds de spetterendste feesten van het land.

Colonia del Sacramento

Colonia del Sacramento is een koloniaal stadje dat tot de mooiste van Uruguay behoort. Het werd oorspronkelijk door de Portugezen gesticht en staat inmiddels –terecht- op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In Barrio Histórico proef je de sfeer het best. In het oude centrum vind je niets dan kleur, koloniale gebouwen en smalle straatjes. De kerk Matriz die je in Colonia del Sacramento vindt, is de oudste van het hele land en moet je dus zeker aan je must-see lijstje van Uruguay’s bezienswaardigheden toevoegen. In de Calle de los Suspiros zie je de muurtegels uit de koloniale periode.

Nationaal Park Santa Teresa

Ben je een natuurliefhebber en op zoek naar misschien wel het bijzonderste natuurgebied van Uruguay? Dan reis je af naar het noordoosten van het land. De populairste attractie binnen dit park is Fortaleza de Santa Teresa, een door de Portugezen gebouwd fort op een hoge heuveltop. Na de verovering van het gebied door de Spanjaarden maakten zij de bouw af. Daarnaast staat het park bekend om zijn dichtbegroeide bossen en prachtige stranden. Het kustgebied wordt tot één van Uruguays schatten gerekend en is dus een echte aanrader.  

Isla de Lobos

Nog een beetje natuur op Uruguays bezienswaardigheden lijst. Isla de Lobos ligt op ongeveer 8,5 kilometer afstand van Punta del Este. Het eiland bestaat voornamelijk uit rotsen en is onbewoond. Alhoewel, onbewoond als we het over mensen hebben. Er is hier namelijk genoeg leven te vinden. Isla de Lobos mag zich het thuis noemen van de grootste zeehondenkolonie ter wereld. Ook zeeleeuwen zijn in duizendtallen behoorlijk vertegenwoordigd op het eiland. Ook staat er één van de hoogste vuurtorens ter wereld. Je kunt dit beschermde eiland alleen bezoeken middels een georganiseerde boottour.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…