Zoek & boek

De top 5 meest romantische steden ter wereld

Ben je van plan je vriend of vriendin ten huwelijk te vragen tijdens een romantische stedentrip? Of heb je gewoonweg een zwak voor romantiek en wil je dit combineren met een stedentrip, dan moet je zeker dit artikel lezen. Je vindt hier namelijk de top 5 van de meest romantische steden ter wereld. Hier krijgt elke romanticus wiebelige benen van.

Parijs

Noem het afgezaagd of voor de hand liggend, maar Parijs is en blijft zonder twijfel de meest romantische stad ter wereld. De Eiffeltoren is de populairste locatie als het gaat om huwelijksaanzoeken. Lange wandelingen door de binnenstad en eten in romantische kleine eettentjes onder het genot van een Franse wijn en romantische achtergrondmuziek: als dit de liefde niet een klein zetje de goede richting in duwt, dan weten wij het ook niet meer.

Sydney

Je moet er even voor vliegen, maar na ruim 23 uren vliegen, kun je je romantische trip door de Australische stad Sydney starten. Vooral Darling Harbour is de plaats waar de romantiek onvermijdelijk is. Mooie verlichting en leuke eettentjes maken dat je hier de liefde letterlijk proeft.

Venetië

Venetië is wereldberoemd door de ligging op eilandjes in een lagune. Transport gaat via het water en door de stad stroomt het water door de vele kanalen. Wie aan Venetië denkt, denkt aan romantische gondeltochten onder het genot van een serenade van de gondelier. Venetië is met recht een van de meest romantische steden ter wereld.

Kyoto

Je verwacht het misschien niet, maar Kyoto mag niet ontbreken in de top 5 van meest romantische steden ter wereld. Kyoto ligt in Japan en heeft maar liefst 1,5 miljoen inwoners. De stad is, ondanks het grote inwonersaantal, bijzonder romantisch te noemen. Vele pagodes en schitterend bloeiende bomen maken dat je ademloos om je heen zult kijken wanneer je door de stad wandelt.

Brugge

Gelukkig hoef je niet uren in het vliegtuig te zitten als je een romantische stedentrip wilt maken. Ook onze zuiderburen komen met Brugge in de lijst voor. Kronkelstraatjes, mooie pleinen en de mooie parken, maken dat je in Brugge ook terecht kunt voor romantiek.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…