Zoek & boek

De top vijf bezienswaardigheden in Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en heeft ongeveer een half miljoen inwoners. Wanneer je op vakantie gaat of gaat rondreizen in Denemarken, is Kopenhagen ook de stad waar je met het vliegtuig zult landen. Combineer je aankomst, of vertrek dan meteen met een bezoek aan deze vijf bezienswaardigheden.

Dyrehavsbakken

Men vermoedt dat Dyrehavsbakken het oudste pretpark van de wereld is. Het pretpark staat aan de rand van Kopenhagen en is voor iedereen vrij toegankelijk. Reken je maar niet rijk, want een ritje in een van de attracties moet je wél betalen. Dyrehavsbakken heeft onder meer een aantal achtbanen en een spookhuis.

Nationalmuseet

Het Nationalmuseet is het Nationale Museum van Kopenhagen en is tevens het grootste museum van Denemarken. Het museum heeft een vaste collectie en een tijdelijke collectie die regelmatig wisselt. Wil je op je reis in Denemarken wat meer over het land te weten komen, dan is een bezoek aan dit mooie museum daar de manier voor.

Rosenborg Slot

Midden in het centrum van de Deense hoofdstad vind je het paleis Rosenborg Slot. Ooit woonde de Koninklijke familie hier, maar het paleis is inmiddels opengesteld voor publiek. Kroonjuwelen, schilderijen en andere historische stukken kunnen in het Rosenborg Slot bewonderd worden. Het is ook de moeite waard om een wandeling door de indrukwekkende paleistuin te maken.

Nyhavn

De pittoreske en gezellige haven Nyhavn is opvallend door de gekleurde gevels van de historische panden aan de kade. Sommige panden zijn meer dan 300 jaar oud. Een aantal van deze huizen zijn zelfs bewoond geweest door de wereldberoemde schrijver Hans Christian Andersen. Vooral in de zomer is het op de terrasjes een drukte van belang.

Strøget

Strøget is een voetgangersgebied en is het belangrijkste en populairste winkelgebied van Kopenhagen. Diverse bekende straten en pleinen vind je hier in Strøget, denk aan Gammel Torv en Nygade. Door de aanwezigheid van zowel grote winkelcentra als kleinere boetiekjes, is er voor elk wat wils. Ook voor exclusieve mode ben je in Kopenhagen aan het juiste adres, want misschien wist je het niet: Kopenhagen is een modestad in de lift. 

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…