Zoek & boek

De vijf meest afgelegen plaatsen ter wereld

Ondanks onze overvolle aardbol en vele mogelijkheden om te reizen, zijn er op onze aarde nog genoeg plaatsen te vinden die zo afgelegen zijn dat je er niet snel iemand tegen zult komen. Hieronder volgen vijf van deze plaatsen.

Paaseiland

Paaseiland ligt op maar liefst 3000 kilometer vanaf de kust van Chili. Er wonen 4000 mensen op Paaseiland. Naast het feit dat het eiland bijzonder ver van het vaste land ligt, dankt Paaseiland haar bekendheid voornamelijk aan de grote beelden langs de kust, de zogenaamde Moai. 

Station McMurdo, Antarctica

Op Antarctica wonen naast ongeveer 1200 onderzoekers en wetenschappers geen andere mensen. Station McMurdo is een Amerikaans onderzoeksstation en de onderzoekers en wetenschappers wonen hier onder barre weersomstandigheden.

Kerguelen eilanden

De Kerguelen eilanden liggen in de zuidelijke Indische Ocean en behoren met recht tot de meest afgelegen plaatsen ter wereld. Het dichtstbijzijnde bewoonde gebied ligt op maar liefst 3300 kilometer afstand van de Kerguelen eilanden. Op de eilanden wonen geen mensen, maar er wordt door Frankrijk, waar de eilanden bij horen, zorgt ervoor dat er standaard 50 tot 100 wetenschappers op de eilanden aanwezig zijn.

Motuo, China

Motuo County Tibet had tot 2010 geen wegen en was daardoor praktisch onbereikbaar. China beweert dat er sinds 2010 een weg is aangelegd waardoor Motuo County beter bereikbaar zou moeten zijn. Eerder was er al een poging ondernomen Motuo te verbinden met de snelweg, maar overwoekering door jungle en modderstromen gooiden roet in het eten, waardoor de weg binnen afzienbare tijd niet meer bereikbaar was. Eerder was de plaats alleen bereikbaar via bevroren paden van de Himalaya. 

Tristan da Cunha

Tristan da Cunha is het meest afgelegen eiland ter wereld. Hier ben je zonder twijfel afgesloten van en onvindbaar voor de rest van de wereld. Op ruim 2800 kilometer afstand ligt Zuid-Afrika en op ruim 3300 kilometer afstand ligt Zuid-Amerika. Tristan da Cunha behoort tot een vulkanische eilandengroep. Besluit je om naar dit eiland af te reizen, dan vlieg je naar Zuid-Afrika en vetrek je vanaf hier per vissersboot, die 8 a 9 keer per jaar naar het eiland afreizen, naar Tristan da Cunha.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…