Zoek & boek

De vijf meest avontuurlijke, opvallende en gevaarlijke wegen ter wereld

Het is niet alleen de bestemming die de vakantie leuk en ontspannen maakt, ook de voorpret en de reis er naar toe kunnen een fijne ervaring zijn. Een autovakantie is een aanrader wanneer je dit hele pakket wilt hebben. Hieronder volgen een paar spectaculaire autowegen.

De noordelijke Yungasweg in Bolivia

De noordelijke Yungasweg in Bolivia is een weg die je alleen al om haar bijnaam, de weg van de dood, zou willen mijden. Deze weg van 60 kilometer kost jaarlijks 200 tot 300 mensen hun leven. Er zijn geen vangrails die de weg van de kliffen van 600 meter diepte scheiden. Wegen zijn slechts 3,2 meter breed waardoor je liever geen tegenliggers tegenkomt. De weg is onverhard waardoor er tijdens regenval, zo mogelijk, nog gevaarlijkere situaties ontstaan. Er is geen ontkomen aan, want het alternatief, de zuidelijke Yungasweg, is minstens zo gevaarlijk.

Atlantische weg in Noorwegen

De Atlantische weg is een van de mooiste wegen ter wereld. De weg is slechts 8 kilometer lang, maar heeft zijn faam te danken aan de schitterende vergezichten waar je van kunt genieten tijdens je autorit. Tijdens de 8 kilometer lange rit ga je over 8 bruggen en passeer je verschillende eilandjes en fjorden. Er zijn op de Atlantische weg vier uitkijkpunten die je de gelegenheid bieden om de omgeving helemaal in je op te nemen. Er is zoveel te zien, dat je bijna geneigd bent om te draaien en de rit nog eens dunnetjes over te doen.

Red Rock Scenic Road in Arizona, Verenigde Staten

De route 179 wordt ook wel de Red Rock Scenic Road genoemd. Deze weg loopt door de woestijn van Arizona en heeft als bijnaam ‘het museum zonder muren’. De prachtige rode rotsen doen je in een scene van de tekenfilm de Road Runner wanen. Veel van de oude western films zijn in dit gebied opgenomen.

Trollstigen in Noorwegen

Logisch dat een prachtig land als Noorwegen meer dan een notering in deze lijst heeft. Trollstigen, trollenladder of trollenpad, is een slingerende bergweg met een hellingsgraad van 9%. Niet alleen een hele mooie weg, maar ook een uitdagende weg, geschikt voor de ervaren bestuurder met een beetje lef. Omdat het tijdens winterse omstandigheden linke soep is, is de bergweg alleen in de lente en in de zomer geopend.

Highway 99

Highway 99 loopt van de Grote Oceaan bij de westkust van Canada tot in de bergen in het achterland. Highway 99 is ongeveer 350 kilometer lang en is een goed onderhouden weg. Je doet er ongeveer 5 uren over om de hele weg af te rijden en daarbij krijg je te maken met vijf verschillende klimaten. Dit maakt dat het uitzicht erg varieert. De Highway 99 wordt ook wel de Sea to Sky Highway genoemd.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…