Zoek & boek

De vijf mooiste stranden ter wereld

Vraag iedereen wat zijn of haar droomvakantie is en negen van de tien zal antwoorden: een strandvakantie. Het kan zijn dat je voldoende hebt aan het vertrouwde Noordzee strand, maar soms willen we wel eens iets verder weg van onze vertrouwde omgeving. Bovenal willen we in de tropen drinken uit een kokosnoot en in ons hangmatje uitkijken over de azuurblauwe zee. Welke vijf stranden in de wereld zich daar het beste voor lenen, lees je hier onder.

1. Lanikai Beach

In Hawaii vind je Lanikai Beach. Het is cliché, maar het is wel waar: denk je aan strand en zonvakanties, dan denk je snel aan Hawaii. Lanikai Beach ligt op Oahua en is zo mooi omdat het volledig onbebouwd is.

2. Malediven

Voor wie het zich kan veroorloven is de Malediven de bestemming bij uitstek voor een huwelijksreis of de droomvakantie in de zon. Je vindt hier schitterende hutjes op palen in de zee. De hutjes zijn enkel verbonden met een houten loopbrug aan het strand. Het strand is hagelwit en het water is blauwer dan blauw.

3. Baia Do Sancho

Baia Do Sancho ligt in Brazilië en behoort met recht tot de top vijf van de mooiste stranden ter wereld. Het strand is zo uniek omdat het eigenlijk nog niet ontdekt is door de toeristische massa. De rust zal je hier zeker vinden.

4. Bora Bora Pearl Beach

In Tahiti vind je het droomstrand Bora Bora Pearl Beach. De drijvende huisjes, het schitterende heldere water en de filmachtige setting maken dat je je in een sprookjeswereld waant.

5. Langkawi Island

Iedereen weet dat je voor mooie stranden in Maleisië altijd goed zit. Langkawi Island steekt hier echter wel met kop en schouders bovenuit. Dit eiland biedt het totale pakket , naast parelwitte stranden ook schitterende natuur in het binnenland. Langkawi  island is een klein paradijs op aarde.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…