Zoek & boek

De wonderschone natuur in Canada

Canada is na Rusland het grootste land ter wereld. De natuur in Canada is wonderschoon met zeer diverse landschappen. Het is zeker de moeite waard om hier eens heen te gaan en een bijzondere rondreis te maken. Daarom vind je in dit artikel een overzicht van de mooiste stukjes Canada.

Tombstone Territorial Park

Wanneer je een bezoek brengt aan het Tombstone Territorial Park is het eerst wat je beseft hoe nietig wij mensen zijn. Dit overweldigende park beslaat maar liefst 2200 vierkante kilometer. Op 90 minuten afstand van Dawson City ligt dit park waar je een uitdagende wandeling kunt maken.

Prince Edward Island

Prince Edward Island is de kleinste provincie van Canada en werd vooral bekend door de roman “Anne of Green Gables” die in 1908 uitgebracht werd. Het eiland is een prachtige bestemming waar je kunt genieten van stranden, lekker eten, architectuur en de indrukwekkende rode rotsen.

Lake Louise

De uitdrukking “picture perfect” moet wel bedacht zijn bij Lake Louise. Wat een droom bestemming is dit. Lake Louise is een alpiene meer met het meest blauwe water wat je je maar kunt voorstellen. Het meer is ongeveer 2,5 kilometer lang en maar liefst 90 meter diep. En als je dan denkt dat het niet mooier kan: in de winter is dit een prachtige outdoor ijsbaan!

Avalon schiereiland

Toeristen in Canada zijn gek op ijsbergen kijken in de provincies New Foundland en Labrador. In het voorjaar en aan het begin van de zomer kun je dit het beste doen op het Avalon schiereiland.

Niagara Falls

Dé bekendste trekpleister van Canada zijn de Niagara watervallen, ofwel de Niagara Falls. De Niagara Falls liggen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten en bestaat uit drie immens grote watervallen. Vanaf Toronto ben je binnen een uur bij de Niagara Falls en vanuit Canada kun je alle drie watervallen zien.

Saskatchewan meren

De provincie Saskatchewan is de provincie met de vele meren. Je vindt hier maar liefst 100.000 meren. Zonsondergangen bewonderen, vissen, varen: houd je van water, dan zijn de meren in Saskatchewan de plaats waar je moet zijn.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…