De zin en onzin van een reisverzekering

Lang niet iedereen sluit een reisverzekering af wanneer er gereisd wordt. Heb je een verzekering afgesloten en declareer je niets, dan denk je waarschijnlijk: ”had ik de verzekering nu maar niet afgesloten.” Aan de andere kant alleen maar fijn dat je de verzekering niet nodig hebt gehad, want schade is vervelend en al helemaal als het tijdens je vakantie is.

 Een reisverzekering hoeft niet duur te zijn en het kan je al snel veel ellende besparen. Want wat nu als je erg ziek wordt tijdens je vakantie en bijvoorbeeld in het ziekenhuis opgenomen wordt, of erger geopereerd moet worden? Denk bij wintersport aan een gipsvlucht. Of je loopt in de stad en je camera wordt gestolen? Heb je geen reisverzekering, dan heb je een probleem. Een reisverzekering sluit je dus af om je tegen dit soort schade in te dekken. Controleer wel altijd de polisvoorwaarden van de verzekering van je keuze. Net als bij alle dingen in het leven geldt ook hier dat de goedkoopste lang niet altijd ook goed is.

We kennen twee verschillende reisverzekeringen, namelijk de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. De kortlopende reisverzekering sluit je voor een beperkte periode af, bijvoorbeeld je zomervakantie naar Spanje. Na deze periode stopt de verzekering automatisch en bent je tijdens je andere reizen niet meer verzekerd. Je bent dan ook alleen gedekt voor schade die tijdens deze periode ontstaat.

 Ga je regelmatig op (zaken)reis, dan is een doorlopende verzekering meer geschikt. Je bent gedurende het hele jaar verzekerd tegen schade die tijdens je reizen is ontstaan. Je hoeft dan ook nooit meer te onthouden dat je een reisverzekering moet afsluiten. Voordat je een reisverzekering afsluit, is het verstandig om online de verzekeringen onderling te vergelijken. Op deze manier weet je zeker dat je de beste dekking tegen de scherpste premie krijgt.

 Op zoek naar een Reisverzekering ?

Bekijk rondreizen

POPULAIRE RONDREIZEN