Zoek & boek

Dublin de stad die alles heeft: natuur, cultuur en Guinness

Dublin heeft ruim een miljoen inwoners en is de hoofdstad van Ierland. Dublin is natuurlijk de stad van Guinness en pubs, maar naast deze gezelligheid zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Dublin. Hieronder volgen er een aantal van deze must sees van de Ierse hoofdstad.

Guinness Storehouse en Temple-Bar

Natuurlijk is Dublin niet alleen Guinness en drinken in de pub, maar het is in Ierland wel een belangrijk onderdeel van het sociale leven. Wil je hier iets van mee krijgen dan is het zeker een aanrader om eens een bezoek aan een pub te brengen. De leukste pubs vind je in het uitgaansgebied Temple-Bar. Ook worden hier regelmatig markten gehouden. Guinness is ook zo’n kenmerkend nationaal product. Ligt je interesse hier, dan is een bezoek aan de St James Gate brouwerij een aanrader. Je leert hier van alles over de geschiedenis van Guinness.

Dublin Bay

Dublin Bay is een schitterende baai bij het centrum van de Ierse hoofdstad. Je vindt hier meerdere mooie stranden. Ook de golfliefhebber kan zich hier uitleven op een van de mooiste golfbanen van de stad, de Royal Dublin Golfclub.

Phoenix Park

Groen is belangrijk in Dublin en dit is terug te zien aan de vele stadsparken die de stad rijk is. Phoenix Park is met 7 vierkante kilometer het grootste park van de stad. Het park is nooit aangelegd als koninklijk jachtpark met daarin veel fazanten en damherten. Halverwege de 18e eeuw werd het park opengesteld voor publiek. De fazantenpopulatie is drastisch verminderd, maar herten zijn er nog in overvloed.

Irish Museum of Modern Art

Kunst en cultuur is belangrijk in Dublin. De stad heeft dan ook vele musea die voor de kunstliefhebber een aanrader zijn. Een van de meest interessante musea van de stad is het Irish Museum of Modern Art. het aanbod bestaat voor een deel uit een vaste collectie, maar deels ook uit een tijdelijke collectie die regelmatig wijzigt. De collectie bestaat grotendeels uit werken van levende kunstenaars.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…