Een aantal reistips die je eigenlijk nooit mag vergeten

Iedereen die graag op reis gaat, weet dat reizen erg ontspannen kan zijn. Even lekker weg van de dagelijkse beslommeringen en genieten van al het moois wat de andere landen op onze aardbol te bieden hebben.

Let vooral op de zin dat ‘reizen ontspannen KAN zijn’. De voorbereiding kan namelijk vreselijk veel stress geven. Zeker als je naar onherbergzame gebieden of minder ontwikkelde gebieden gaat, wil je niets vergeten. Je wilt overal rekening mee houden en niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Met andere woorden, check, check en dubbelcheck. Hieronder volgen daarom een aantal tips die jou de  voorbereiding als reiziger in hart en nieren (of reiziger in de dop) makkelijker kunnen maken.

1. Invoerrechten

Kijk je je in het land van bestemming wel en niet mag invoeren. Australië is bijvoorbeeld een land wat erg streng is op het gebied van invoerbeleid. Veel zaken worden als bedreiging voor hun gezondheid en het welzijn van hun milieu gezien en mogen daarom niet ingevoerd worden.

2. Medicatie

Neem genoeg voorraad mee van je medicatie. Soms kan het nodig zijn een doktersverklaring bij je te hebben omdat je anders bepaalde medicijnen je land van bestemming niet in krijgt. Zoek dit van tevoren goed uit.

3. Voeldoende kleding

Neem genoeg kleding mee en houdt er rekening mee dat het in warmere landen in de hooggebergten flink kan afkoelen.

4. Vaccinaties

Controleer of er in het land van bestemming ook vaccinaties worden geadviseerd of zelfs verplicht gesteld zijn.

5. Visum aanvragen

Check of je reisdocumenten lang genoeg geldig zijn en of je een visum nodig hebt voor je reis. Vraag dus op tijd je Visum Turkije aan, een land waarbij velen het vergeten!

6. Pinnen in het buitenland aanzetten!

Laat je bank controleren of de instellingen van je bankpas geschikt zijn om mee te pinnen in het buitenland. Soms moeten de instellingen gewijzigd worden van ‘Europa’ naar ‘Wereld’.

Bekijk rondreizen

POPULAIRE RONDREIZEN