Zoek & boek

Een roadtrip door Frankrijk maken: 5 tips

Frankrijk blijft een onverminderd populaire vakantiebestemming. En daar is niets vreemds aan, want als je het heerlijke weer, prachtige steden, afwisselende natuur en de smakelijke Franse keuken bij je optelt, kom je tot een echte toverformule. Frankrijk biedt je alle mogelijkheden: of je nu een stedentrip wilt maken, toe bent aan een luie strandvakantie of een roadtrip wilt maken. Pak je zelf de auto om Frankrijk te verkennen, dan ga je een gegarandeerd fijne tijd tegemoet. Wij zetten 5 tips voor een roadtrip Frankrijk voor je op een rijtje.

Tip: bekijk hier alle rondreizen door Frankrijk.

Tip 1: Zorg voor een goede voorbereiding

Het lijkt misschien voor de hand te liggen, maar niets is zo essentieel als een goede voorbereiding. Alhoewel Frankrijk vlakbij Nederland ligt, leg je op sommige dagen toch behoorlijke afstanden af. En dan is het wel zo fijn als je van tevoren weet waar je precies heen wilt en hoe je daar het makkelijkst komt. Beschik je niet over een GPS, maak dan gebruik van een app op je telefoon. Of die ouderwetse plattegrond natuurlijk! Reserveer je accommodaties het liefst van tevoren, zodat je op locatie niet hoeft te zoeken en wellicht onnodig extra geld uitgeeft.

Tip 2: Prepareer je auto voor de reis

De nummer 2 in de lijst met roadtrip Frankrijk tips betreft je auto. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om naar Frankrijk te vliegen en daar een auto te huren, maar het is nog veel leuker om vanaf je voordeur met je eigen vierwieler te vertrekken. Om ervoor te zorgen dat het woord ‘avontuur’ een positieve betekenis blijft houden, is het verstandig om je auto een check-up te geven. Controleer dus niet alleen de bandenspanning, maar ook het vloeistofpeil en andere details. Zit de dakdrager goed bevestigd en heb je ook een noodpakket?

Tip 3: Plan leuke stops in

Deze nummer 3 in de lijst met roadtrip Frankrijk tips is vooral van belang als je de reis met (jonge) kinderen maakt. Maar ook als je zonder koters op pad gaat, kan de verveling nogal eens toeslaan. Ook al is de afstand tussen Nederland en Frankrijk relatief klein, je zit een behoorlijk aantal uur in de auto. Onderbreek die zit af en toe eens met een leuke stop. Dat kan gewoon een lunch op een leuke plek zijn, maar wie weet liggen er ook wel bezienswaardigheden op de route die een fijne onderbreking zijn.

Tip 4: Zorg voor drankjes en versnaperingen onderweg

Nog zo een tip die essentieel is voor je roadtrip Frankrijk. Je rijdt gewoon over snelwegen, door bewoond gebied en in West-Europa. Geen enkel probleem om iets te eten of te drinken te kopen, denk je wellicht. Klopt. In de meeste gevallen althans. Tenzij je per ongeluk die verkeerde afslag neemt en plotseling in een ander gebied terechtkomt. Waar je dan toevallig geen mogelijkheden ziet om iets te kopen. En dan lijkt het maar lang te duren. Dat flesje water en dat pakje Sultana komen dan maar al te goed van pas.

Tip 5: De gadgets

Gadgets zijn inmiddels onmisbaar geworden in ons dagelijks leven. En dus ook tijdens onze vakanties. Gebruik je tijdens je roadtrip Frankrijk je telefoon om te navigeren? Schaf dan ook een telefoonhouder aan. Ook een USB-lader of een powerbank zouden niet vergeten moeten worden. Met behulp van deze items laad je je telefoon in een mum van tijd weer op. Zo kun je weer zonder zorgen door je roadtrip Frankrijk heen navigeren en foto’s maken van elk moment dat je wilt vastleggen.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…