Zoek & boek

Een rondreis door de Verenigde Staten van Amerika

Het plezier van het maken van een rondreis door Amerika, begint met het boetseren van de reis op maat. Geen makkelijke klus, het land is immens groot.

De bezienswaardigheden beperken zich tot natuurverschijnselen, natuurparken, vele hypermoderne gebouwen, grote bruisende steden en kaarsrechte wegen waar geen eind aan lijkt te komen. De geweldige bonte en kleurrijk uitgevoerde vrachtauto’s die je hier regelmatig tegenkomt zijn een waar lust voor het oog. 

Zorg voorafgaand aan je rondreis dat je je goed op de hoogte bent over de extreme klimaatsveranderingen in de Nationale parken. Het weer kan hier zowel ’s zomers als ’ s winters erg snel omslaan. Er zijn in Amerika meer dan 350 Nationale Parken en monumenten. Te veel om in één rondreis te kunnen bezichtigen, wij zullen er hieronder een aantal beschrijven.

Het maken tussenstop in Washington DC of New York is tijdens een rondreis Amerika een echte aanrader. Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. D.C. betekent “District of Columbia”. Belangrijke bezienswaardigheden zijn: het Capitool, het Witte Huis en de vele musea. Bekijk Washington met de Hop-on-Hop-off Tour.

New York, de flitsende stad die nooit slaapt en altijd in beweging is. In de straten is een wirwar van luidruchtige gele taxi’s. Wij troffen een Russische taxichauffeur die ons na 3 dagen, stipt op tijd, voor ons hotel kwam ophalen.

Time Square trekt de meeste toeristen en staat bekend om zijn vele Broadway theaters, bioscopen, gigantische reclameborden en vele chique winkelketens. Grote trekpleisters zijn: het Vrijheidsbeeld(erg leuk om langs te varen naar State Island), Empire State Building, bekend van de vele ansichtkaarten, staat symbool voor de ambities van de mens om torens  te gaan bouwen die reiken tot aan de wolken. 

De torens in NY overtreffen elkaar in grote. Een zeer imposante beleving. Je blijft naar boven kijken. In het centrum van Manhattan ligt het enorme Central Park. Vele kunstzinnige mensen komen elkaar daar tegen. Eén van de mooiste monumenten is zeker de Brooklyn Bridge.

Brengt je rondreis door Amerika je langs Los Angeles, aan de Westkust van de VS en tevens de grootste stad in de staat Californië, dan mag je de Universal Studio’s Hollywood en Disneyland Park niet missen.  Universal Studio’s Hollywood is én een filmstudio én een themapark in Universal City.

Voor een bruisend uitgaansleven moet je in Los Angeles of San Francisco zijn. Als je een rondreis in Amerika per auto maakt, kies dan voor een geriefelijke auto met airco in verband met de grote afstanden  die je soms moet overbruggen en de hitte. Denk bijvoorbeeld aan de woestijn Death Valley. Pas goed op uw snelheid. Die staat aangegeven in miles. 

Wij hebben tijdens onze rondreis door Amerika overnacht in cabins en motels. De zogenaamde cabins zijn slaapklaar met een barbecue plek. Boodschappen doen is geen probleem. De meeste supermarkten zijn 24 uur per dag geopend. De motels bieden gevarieerde ontbijten. Voor kinderen is Seaworld San Diego, een pretpark rond zeezoogdieren, erg leuk. Het is gelegen in het zuidwesten van de staat Californië.

De vele malls onderweg zijn erg aantrekkelijk. Houd rekening met uw bagage. Wij namen oude kleding mee die we konden inruilden voor korting op de nieuwe aanschaffen.

Als je tijdens je rondreis een gokje wilt wagen, sla dan Las Vegas (Nevada) niet over. Hier leeft bijna iedereen van de dingen die verboden zijn in Californië. Niet voor niets kreeg de stad de bijnaam ‘Sin City’. Gok niet lang door, je wordt snel door het gokvirus besmet. De Strip waar de meeste casino’s zijn gevestigd wordt momenteeld gemoderniseerd.

San Francisco (Californië) is een stad in het hart van de San Francisco Bay Area. Een echte aanrader voor elke rondreis Amerika. Neem wel een vest mee, er kan hier nogal een frisse wind waaien.

Vanaf Pier 39 (de Fishermann’s Wharf) met de zeehonden, kermis, vele winkeltjes en restaurants heb je zicht op de beroemde gevangenis Alcatraz, gelegen op een rots. De schitterende rode Golden Gate Bridge is te zien in veel Amerikaanse speelfilms. Vergeet ook zeker China Town niet. Een bijzondere ervaring. Aanrader is het restaurant Stinking Rose op de grens van China Town en Little Italy. In alles dat je nuttigt zit knoflook verwerkt. Van voor- tot nagerecht. De beroemde kabeltram is een must, maar het is gigantisch druk en een kunst om er op te klimmen.

In Arizona ligt de Grand Canyon die het grootste deel van het Noordwesten van de staat Arizona beslaat. Het is een gebied van 5000 vierkante kilometer tussen de grens van Utah en Nevada. De Grand Canyon is een zeer populaire bezienswaardigheid waar je naast het aanschouwen van al het prachtige natuurschoon ook zeer leuke activiteiten kunt ondernemen.

Kies bijvoorbeeld voor een helikoptervlucht en je zult zich verbazen over de pracht van de rode canyon en de unieke natuur. Het onuitputtelijke landschoon staat voor altijd  op uw netvlies gegrift. Toen we met de helikopter plotseling aan de rand van de afgrond kwamen, strekte het ravijn zich mijlenver beneden ons uit en waren we verbijsterd over onze eigen nietigheid. Onder leiding van een gids of individueel kun je naar de Colorado rivier afdalen. De terugweg is erg zwaar! Neem vooral de tijd en wacht samen met veel andere mensen op de spectaculaire zonsondergang. De sfeer onderling is onvergetelijk en blijf je koesteren.

Bryce Canyon is gelegen in het Zuidwesten  van de staat Utah en beroemd om zijn unieke geologische rood kleurende rotsformaties. In Utah zijn bijna geen alcoholische versnaperingen te verkrijgen. De tijd had daar voor ons duidelijk stilgestaan.

Sequoia en Kings Canyon zijn twee aan elkaar gelegen parken die als één Nationaal Park worden beheerd. De aanwezigheid van de machtige Sequoiadendron trekt vele toeristen naar de bijzondere plek. Deze boom met zijn prachtige stam is qua volume de grootste boomsoort ter wereld. In het park komen beren voor. Sluit uw auto in de parken steeds goed af en laat geen etensresten zichtbaar slingeren. Dit in verband met de beren die door voedsel worden aangetrokken. De Amerikaanse zwarte beer leeft o.a.  in Noord Amerika.

De vele staten van Amerika, waaronder Hawaï  en Alaska zijn allemaal het bezoeken waard. Bepaal dus vooraf wat je allemaal graag zou willen zien tijdens het maken van je rondreis in Amerika. Het plezier begint al achter de computer.

Als tip van het huis geven je graag nog even het volgende mee: Nederlanders hebben voor een kort bezoek aan de VS geen visum nodig. Wel een geldig paspoort. Een noodpaspoort is niet toegestaan. Zorg dat je goed voorbereid bent op het financiële aspect. Tips over het nut van een creditcard en traveler’s cheques zijn op internet te vinden. De meest recente koersen van de Europese Centrale Bank vind je op AllesAmerika.com valuta-omrekentabel.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…