Zoek & boek

Een trip naar dé stad in Thailand, Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand. Het is een bruisende stad met maar liefst ruim 10 miljoen inwoners: meer dan de helft van het inwonersaantal van heel Nederland! In Bangkok is altijd iets wel iets te beleven, het is dan ook een drukke stad. Daarom ga je hier niet voor de frisse lucht heen, maar frisse lucht moet je zeker ook niet in een metropool zoeken. Wanneer je een rondreis door Thailand maakt is een bezoek aan Bangkok zeker aan te raden. Hieronder volgen een aantal bezienswaardigheden en activiteiten die je absoluut niet mag missen wanneer je in Bangkok bent.

Fietsen

Het zal vast niet het eerste zijn waar je aan denkt als je de drukte van Bangkok ervaart, maar een fietstocht door deze imponerende stad is fantastisch. Het biedt je de gelegenheid alles eens goed in je op te nemen. Ga wel mee met een georganiseerde fietstocht. Hierbij ga je op pad met een ervaren gids die je behendig door de drukte leidt, maar je ook de nauwe steegjes en de mooiste plekjes van de stad laat zien. Wees niet verbaasd als je onderweg zelfs groene oases tegenkomt.

Chinatown

Een bezoek aan Bangkok is niet compleet als je niet in Chinatown bent geweest. Deze bekende wijk van Bangkok staat bekend om de grote winkelmogelijkheden. Vele straten die volledig zijn toegespitst op het verkopen van een specifiek product. Diverse winkeltjes met souvenirs en andere snuisterijen. In Wat Traimit is een groot massief gouden Boeddhabeeld te zien.

Drijvende markten

Iets wat je veel zult tegenkomen tijdens een reis door Thailand, zijn de drijvende markten. Ook aan de rand van Bangkok zal je drijvende markten tegenkomen. Vroeger waren de drijvende markten zelfs door de hele stad te vinden.

Nationaal museum

Thailand kent een rijke cultuur. Ben je in Bangkok dan kun je over deze cultuur leren door eens naar het nationaal Museum te gaan. Sommige dingen die hier tentoongesteld worden, gaan zelfs terug tot de prehistorie. Ook kun je hier iets leren over de verschillende Thaise koninkrijken door de jaren heen.

Winkelen

De shopper in hart en nieren kan zijn hart ophalen in de metropool Bangkok. Winkelen kun je hier naar hartenlust. Een shoppingmall alleen al levert uren winkelplezier op en je kijkt er je ogen uit. Hierdoor weet je zeker dat je altijd slaagt als je in Bangkok gaat winkelen. 

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…