Zoek & boek

Eilandhoppen in Thailand: 5 tips

Thailand is al jarenlang één van de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders. En dat is niet zonder reden. Met een ellenlange kustlijn en de vele eilanden die allemaal over prachtige stranden beschikken, kan zo een vakantie niet stuk. Ook wat natuur en cultuur betreft heeft het genoeg te bieden. Eilandhoppen in Thailand is een ideale manier om het land en zijn diversiteit goed te ontdekken. Rondreizen in dit land is veilig en goedkoop. Om je wat op weg te helpen, hebben wij voor het eilandhoppen in Thailand wat tips voor je op een rijtje gezet.

Bekijk hier alle rondreizen naar Thailand

Tip 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Hoe avontuurlijk het je ook in de oren mag klinken, eilandhoppen in Thailand levert je de beste ervaring op als je het van tevoren goed regelt. Doordat je niet meer hoeft te zoeken naar je volgende accommodatie of de route die je moet afleggen, houd je veel meer tijd over voor de dingen waar het echt om draait. Een duik in de kraakheldere zee bijvoorbeeld, drinken uit een kokosnoot of een bezoek aan een lokale tempel. Stippel voor je gaat eilandhoppen in Thailand de route uit om zoveel mogelijk van Thailand te proeven.

Tip 2: Houd tijdens het pakken van je koffer rekening met het klimaat

Tsja, het klinkt misschien als een open deur, maar je zal niet de eerste zijn die tijdens het eilandhoppen Thailand tot de conclusie komt dat dat regenjack echt mee had gemoeten. Thailand heeft dan wel een tropisch klimaat met gemiddeld bijna dertig graden, het kent echter ook een regenseizoen. Alhoewel de regen nooit de hele dag door, maar in buien valt, moet je daar wel op voorbereid zijn. Laat anderszijds overbodige dingen ook echt thuis. Eén spijkerbroek voor alleen de heen- en terugreis is meer dan genoeg.

Tip 3: Ga eilandhoppen vanaf Phuket

Eilandhoppen vanaf Phuket is ook een waardevolle tip. In de eerste plaats omdat je het populairste eiland van het hele land sowieso wilt bezoeken. Wie kan er nou nee zeggen tegen fijne zandstranden langs helderblauwe baaien, watervallen en de Witte Boeddha? Ten tweede is eilandhoppen vanaf Phuket een slim idee vanwege zijn ligging. Phuket maakt deel uit van de Phang Nga Bay, een gebied met wel meer dan 100 eilandjes. Ook is het vanaf hier makkelijk reizen naar eilanden zoals Krabi en Koh Lanta. Eilandhoppen vanaf Phuket is logistiek gezien dus erg slim.

Tip 4: Koop de ferrytickets altijd bij de haven

De nummer 4 in de lijst van ‘Eilandhoppen in Thailand tips’ is ook niet onbelangrijk. Eigenlijk zijn het twee tips. De eerste is om altijd goed op tijd in de haven te zijn voor je ferry vertrekt. Over het algemeen kan gezegd worden dat er in Thailand behoorlijk op schema wordt gevaren. Zeker als je voor het eilandhoppen Thailand je route strak hebt uitgezet, is dit aan te raden. De tickets kun je het beste bij de kantoortjes rond de pier of de haven kopen. Via internet betaal je aanzienlijk meer.

Tip 5: Bezoek de Koh Phi Phi eilanden

En de laatste van de eilandhoppen in Thailand tips: vergeet tijdens het eilandhoppen Thailand vooral niet de Koh Phi Phi eilanden te bezoeken! Alhoewel heel het land bekend staat om zijn witte zandstranden en kraakheldere zeewater, doet Koh Phi Phi daar nog een schepje bovenop. De stranden werden vooral bekend na de film ‘The Beach’. Je weet wel, die film met Leonardo DiCaprio in zijn jonge jaren. De zes eilandjes vormen het paradijsje van Thailand en mogen niet aan je eilandhoppen in Thailand route ontbreken.  

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…