Zoek & boek

Frankfurt am Main

Je hoeft niet ver te reizen om een mooie stedentrip te maken. Denk bijvoorbeeld aan Londen en Parijs. Een stad waar je misschien niet direct aan zal denken, maar die zeker niet mag ontbreken, is een trip naar Frankfurt am Main. Een stad die prima te combineren is met een rondreis door Duitsland. Frankfurt is de stad waar de Europese Centrale Bank is gevestigd en wordt daarom ook wel het financiële hart van Europa genoemd. Een andere bijnaam van de Duitse stad is Mainhattan. Deze naam is te danken aan de schitterende skyline die een beetje doet denken aan Manhattan in New York. Frankfurt is de stad van de zakenlieden, de forenzen en de studenten.

Frankfurt is een stad die een prachtige mix heeft tussen oud en nieuw. Het centrum doet met sommige bankgebouwen bijna futuristisch aan, terwijl je naast dit stadshart het plein de Römerberg met haar karakteristieke vakwerkhuizen vindt. Het plein is na verwoesting in de Tweede Wereld oorlog gereconstrueerd.

Voor een avondje uit moet je in de wijk Sachsenhausen zijn. Eettentjes zijn door de hele stad wel te vinden, maar hier zijn cafés en restaurants bij elkaar gebracht in een gezellige wijk. Een complete avond uit zonder daarvoor de stad door te hoeven. Voor de hippe en trendy clubs moet je elders in de stad zijn.

De shopliefhebber kan zich prima uitleven in Frankfurt. Verspreid over de stad, maar ook centraal vind je kleine boetiekjes en grote winkelcentra waar je kleine snuisterijen, traditionele kleding en de nieuwste mode.

Er zijn verschillende gebouwen vanwaar je kunt genieten van het uitzicht over een deel van Frankfurt. Het beste uitzicht heb je vanaf de Main tower, het op een na hoogste gebouw van de stad. Je geniet hier vanaf het dakterras op de 54ste verdieping van een prachtig uitzicht.

Frankfurt is dan wel een stad van formaat, maar ook natuur is erg belangrijk. Dit merk je vooral aan de groene ring rondom de binnenstad en het grote aantal parken wat Frankfurt heeft. De groene ring beslaat maar liefst 8000 hectare en heeft de status van beschermd natuurgebied. Wil je nog meer genieten van de natuur dan is een bezoek aan een van de botanische tuinen, zoals Palmengarten, een aanrader. 

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…