Zoek & boek

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als ze voorafgaand aan de vakantie hun koffer of tas moeten inpakken. Wat moet er allemaal mee, wat mag je absoluut niet vergeten en hoe zorg je ervoor dat alles in je koffer past? Allemaal vragen die veel stress op kunnen leveren. Wij geven je graag een aantal tips bij het inpakken van je koffer voordat je op vakantie gaat. Hopelijk kunnen we de voorbereiden hiermee iets minder stressvol maken. 

Ga op tijd nadenken wat je mee wil nemen

Een dag voor je vakantie gaan nadenken over wat je allemaal moet meenemen, levert veel stress op. De kans dat je dan dingen gaat vergeten, is groot. Het is dan ook aan te raden om ruim van te voren te beginnen met de voorbereiden. Een week voorafgaand aan je vakantie een paklijst maken is dan ook geen overbodige luxe. Dat geeft je bovendien de kans om eventueel nog kleding te wassen, spullen in de winkel te kopen of belangrijke zaken voor te bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt ook voor het inpakken van je spullen voorafgaand aan een vakantie. 

Neem niet meer dan nodig

Een veelgehoorde uitdaging is het zorgen dat al je spullen in je koffer of tas pakken. Echter, de praktijk leert dat veel mensen dingen mee op vakantie nemen, die ze eigenlijk niet nodig hebben. Ga je een lang weekend weg, dan heb je geen tien paar schoenen nodig. Of ga je op vakantie naar een camping met veel te doen voor kinderen, dan hoef je geen tassen vol met speelgoed mee te nemen. Kijk dus goed wat er allemaal al aanwezig is op je bestemming, om te voorkomen dat je onnodig veel meeneemt. Op veel bestemmingen is bijvoorbeeld al beddengoed aanwezig, waardoor het onnodig is om dit vanuit huis ook nog mee te nemen. 

Praktisch inpakken

Er zit een verschil tussen je spullen inpakken, en het praktisch inpakken van je spullen. Ga je met de auto op vakantie, zorg er dan voor dat je je auto netjes inlaadt, en dat alle spullen er netjes in kunnen. Een goed voorbeeld is het vacuüm zuigen van kleding en dan pas in je koffer doen. Dat bespaart veel ruimte, waardoor alle kleding misschien wel in één koffer past, in plaats van twee. Als je fietsen wil meenemen in de auto, ga deze dan niet achter in je kofferbak proppen. In plaats daarvan kun je gebruik maken van een handige dakdrager. Als je alles netjes inruimt, kun je meer spullen meenemen dan je vooraf denkt. 

Hoe beter jij het inpakken van je vakantie spullen voorbereidt, hoe minder stress je zal ervaren tijdens de voorbereiding. Minder stress zorgt bovendien voor meer voorpret, waardoor het fijne vakantiegevoel zal blijven overheersen. Vakantie is bovendien geen tijd om te stressen, maar juist om te ontspannen. Hopelijk kunnen deze inpaktips je hierbij helpen. Een goede reis gewenst!

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
het prachtige Thailand

Reis naar het prachtige Thailand

Elk jaar kunnen we een reis plannen naar een nieuwe bestemming. Dit biedt ons de mogelijkheid...
Rondreizen in een elektrische auto Dit moet je weten

Rondreizen in een elektrische auto? Dit moet je weten

Heb jij zin om met de auto op vakantie te gaan? Lekkere braadworst met zuurkruid eten...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…