Ierland – De Skellig Eilanden

Het wonderschone Ierland is een land van heuvels, groene natuur en Guinness bier. Het ruige landschap is wat ook de indrukwekkende Skellig Eilanden kenmerkt. Ze doemen op als geheimzinnige rotsen uit de zee en herbergen een interessant geheim. De Skellig eilanden zijn onderdeel van de County Kerry en betekenen letterlijk ‘rotsachtige eilanden’.  Ook behoren de Skellig eilanden tot het UNESCO erfgoed. Het uitzicht dat je hier krijgt zodra je de top bereikt hebt is adembenemend.  Naast dit uitzicht is er nog meer wonderschoons te ontdekken. Wil je weten wat de Skellig Eilanden te bieden hebben? Lees dan snel verder.

Natuurschoon en het oude klooster

De Skellig eilanden doen op het gebied van natuur niet onder voor de rest van het land. De eilanden staan bekend om de vele Jan-van-Genten en papegaaiduikers. Mede om deze reden zijn er veel vogelspotters te vinden. Tegenwoordig zijn de Great Skellig eilanden onbewoond, maar vroeger was dat wel anders. Op de 230 meter hoge top zijn de overblijfselen van een klooster uit de zesde eeuw te bewonderen! Het gebied is zelfs gebruikt als decor in de nieuwste Star Wars film. Op 1,5 kilometer ten oosten van Great Skellig ligt het kleinere Little Skellig. Ook hier zijn er vele verschillende vogelsoorten te bewonderen.

Hoe bereik je De Skellig Eilanden?

Elke dag vertrekt er een boot vanuit Portmagee in County Kerry. De Skellig eilanden zijn een echte trekpleister. Het advies is dan ook om je trip naar de eilanden ruim van te voren te boeken. Houdt er wel rekening mee dat het op zee flink tekeer kan gaan. Als je niet bestand bent tegen zeeziekte is het een goed idee om de overtocht op een rustig moment te maken.

Bekijk rondreizen

POPULAIRE RONDREIZEN