Zoek & boek

In onze zomertijd toch naar koude bergbestemmingen op vakantie? Dit zijn onze tips

Wie denkt dat het vanzelfsprekend is dat we in de zomermaanden allemaal aan het Spaanse of Franse strand liggen, heeft het mis. Natuurlijk zijn dat populaire vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen, maar er zijn nog vele andere mooie bestemmingen. Zo ook een aantal bestemmingen die niet bekend staan om de hoge temperaturen, maar om hun winterse karakter. Denk hierbij aan het rondtrekken door IJsland, mooie plekken in het noorden van Noorwegen bezoeken of een andere mooie winterse bestemming bezoeken. Wil jij goed voorbereid op vakantie gaan naar een bestemming waar de temperatuur niet zo zomers is? Dan delen wij deze praktische tips graag met je. 

Goede winterschoenen

Schoenen zijn op een bestemming met lagere temperaturen erg belangrijk. Er zijn verschillende redenen waarom goede winterschoenen dan eigenlijk onmisbaar zijn. Allereerst is dat het comfort tijdens het zijn in koude omgeving. Als je gaat wandelen door bevroren landschappen of actief gaat zijn in regio’s waar sneeuw ligt kun je wel een stevige, goede schoen gebruiken. Daarnaast is de temperatuur belangrijk. Met koude voeten rondlopen kan zorgen voor fysieke problemen aan de voeten en ook een oncomfortabel gevoel. Een goede winterschoen kenmerkt zich dus door een stukje stevigheid en comfort, samen met een basis van goed materiaal die je voeten warm houdt. Weet je niet welke winterschoenen heren of schoenen voor dames het beste bij jou passen? Laat je adviseren door een expert. 

Gevarieerde kleding

Tijdens je reis naar een bestemming met lagere temperaturen, moet je rekening houden met de mogelijke wisseling in temperatuur. Waar het overdag op bepaalde momenten in een zonnetje lekker warm kan zijn, kan het op bewolkte dagen of in de avond erg afkoelen. Het is aan te raden om hier rekening mee te houden bij het maken van je kledingkeuze. Een afritsbroek kan hier een mooie oplossing voor zijn. Die kun je op koudere momenten gebruiken als lange broek gebruiken op warmere momenten als korte broek. Een goed windjack is ook geen overbodige luxe. Deze jassen zijn vaak niet te dik en dus ook in de zon te dragen, maar houden op koudere momenten wel de koude wind tegen. 

Blijf goed eten en drinken

Ga je op pad in de bergen waar het koud is, zorg er dan voor dat je goed blijft eten en drinken. Er wordt namelijk veel van je lichaam gevraagd, en je moet dus voldoende energie uit eten en drinken halen. Besef je dat je op bepaalde plekken in de bergen geen winkels in de buurt hebt, en dus genoeg moet meenemen voor je hele activiteit. Voldoende blijven eten en drinken helpt je om gedurende de dag actief en sterk te blijven, zodat je optimaal kunt genieten van de tocht die je aan het maken bent. Eten is namelijk een bron van energie voor je lichaam, en die bron mag niet opraken. Als je te weinig eet kun je het gevoel krijgen dat je batterij leeg is en daardoor minder kracht hebt om de dingen te doen die je in gedachten had. 

Hoe beter je voorbereid bent op een vakantie met lagere temperaturen, hoe meer je er van kan genieten. Veel plezier en een goede reis gewenst!

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…