Zoek & boek

Leven als een god in Frankrijk

Frankrijk is het land van het Bourgondische leven, de levensgenieters. Lekker eten, heerlijke wijnen, zon, natuur en strand is zo een greep uit het aanbod van het Franse land. Frankrijk is een groot land met verschillende gebieden elk met hun eigen eigenschappen. De Provence is een van de populairste gebieden in het land om je vakantie te vieren.

Provence

De Provence ligt in het zuidoosten van Frankrijk en heeft Marseille als hoofdstad. Het landschap van de Provence wordt gekenmerkt door haar mediterrane uiterlijk met heuvels en bergen. Een mix van onder andere bos, bergen en moeras maken het een veelzijdig gebied. De Franse Riviera is wel een van de populairste gebieden om een ontspannende zonvakantie door te brengen of om te ontspannen na een inspannende rondreis door Frankrijk. 15% van het bruto inkomen in de Provence wordt dan ook door het toerisme gegenereerd. Marseille en Avignon zijn twee van de populairste plaatsen aan de kust van de Provence.

Bezienswaardigheden in de Provence

Naast lekker eten en genieten van de zee en de natuur, heeft de Provence meer te bieden. Zo is een bezoek aan de abdij van Sénanque een echte aanrader. De abdij doet sprookjesachtig aan doordat deze omgeven is met lavendel. De abdij van Sénanque werd in 1148 gesticht door monniken. In de 16e eeuw is de abdij nog deels verwoest en tegenwoordig wonen er monniken van de gemeenschap Order der Cisterciënzers. Stilte en gepaste kleding zijn een eis voor een bezoek aan de abdij.

Glanum

Frankrijk speelde een grote rol in de Romeinse tijd. Dit terug te zien aan de vele overblijfselen uit deze tijd, zoals Glanum. Glanum was een stad in het Romeinse Rijk en werd in de zesde eeuw voor Christus gesticht. Glanum nu is een plaats waar sinds 1921 opgravingen plaatsvinden. Een bezoek is de moeite waard.

Mont Ventoux

De Mont Ventoux is met 1912 meter de hoogste berg van de Provence en wordt daarom ook wel de Reus van de Provence genoemd. De Mont Ventoux staat er om bekend om zich uitstekend te lenen voor fietstochten, maar ook wandelen op deze berg is een aanrader.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…