Zoek & boek

Megastad Vancouver

Vancouver is de grootste stad van het westelijke deel van Canada. Het is een moderne metropool, met veel hoge gebouwen en een hoge levensstandaard. De stad wordt omsloten door de Coast Mountains en de Grote Oceaan. De stad heeft een strand, veel water en een olympisch skigebied.  In de stad komen veel toeristen. De meesten van hen gebruiken de stad als start- en eindpunt voor een rondreis door het westelijke deel van Canada. Je kunt er dan ook op vele plekken campers huren. Toch is de stad zelf en haar omgeving ook zeker een bezoek waard. Het is aan te raden om hier enkele dagen voor uit te trekken. 

In en om Vancouver

Er zijn 9 topattracties in en om Vancouver die je absoluut niet mag missen:

1.Robson Street

De grootste winkelstraat van Vancouver. Hier komen vooral veel rijke mensen om te winkelen, een hapje te eten of koffie te drinken. 

2.Gastown

Dit is het historische gedeelte van Vancouver. Hier heb je gezellige winkels, koffiebars, restaurants en kunstboetieks. De bekendste attractie in dit deel is de stoomklok. Deze klok geeft elke vijftien minuten een fluitgeluid. 

3.Stanley Park

Dit is één van de grootste stadsparken ter wereld, maar liefst 400 hectare grond met vele wandelpaden en bos. Het park is zelfs groter dan het Central Park in New York. Hier heb je de meren Lost Lagoon en Beaver Lake. Tevens is er een grote, spitse rots in het water (Siwash Rock) en een uitkijkpunt (Prospect Point) met een uitzicht over de skyline van Vancouver. Er zijn in het park ook dieren te zien: wasberen, eekhoorns, reigers en Canadese ganzen. ’s Nachts heb je er kans op het zien van wilde beren. In dit park is tevens de mogelijkheid om te hiken. Je kunt ook per fiets of met skates het park verkennen. Deze zijn bij het park te huur.

4.Vancouver Aquarium

Dit aquarium ligt in het Stanley Park. Hier leven meer dan 50.000 dieren. Het heeft 9000 verschillende soorten dieren, waaronder haaien, dolfijnen, kaaimannen en octopussen. Tevens is er een klein regenwoud gebied vol met vogels, vlinders en schildpadden. Je kunt hier ook een 4D film bekijken. Een bezoek aan dit museum is een mooi voorproefje op een bezoek aan het echte wilde zeeleven op Vancouver Island. 

5.Vancouver Lookout

Dit is een zeer hoge toren in het centrum van Vancouver, maar liefst 130 meter hoog. Vanaf deze toren heb je grandioos uitzicht over de stad, de bergen en de zee. Je kunt met een lift omhoog. 

6.Grouse Mountain

Deze berg werd oorspronkelijk gebruikt om te skiën, maar is nu een populaire bestemming voor een uitje buiten de stad. In 8 minuten ben je met een gondel boven op de berg, maar je kunt er ook voor kiezen om naar de top te wandelen. Dan ben je ongeveer 1,5 uur onderweg. Vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht over de Vancouver vallei. Je hebt er verder nog een restaurant, een houthakkershow en twee grizzlyberen. Ook kun je hier ziplinen (naar beneden razen aan een kabel) en skiën. 

7.Museum of Antropology

Dit museum ligt op het universiteitsterrein, ruim buiten het stadscentrum. Per bus kun je er het gemakkelijkst komen. In dit museum worden kunst- en gebruiksvoorwerpen uit verschillende wereldculturen tentoongesteld, maar het  is met name gericht op voorwerpen uit de noordwestkust van Canada.

8.Koffiehuizen

Deze huizen zijn zeer veel te vinden in Vancouver. De stad staat bekend om zijn koffie. Je heb er ketens, zoals Starbucks, Tim Hortons en Blenz. Deze koffiehuizen bieden goede kwaliteitskoffie, maar zijn weinig sfeervol. Voor sfeer kun je beter naar de kleinere koffiehuizen. In koffiehuizen is niet alleen koffie te koop, maar kun je ook terecht voor een heerlijk ontbijt met croissants, muffins en bagels.

9.Vancouver veerbootjes

De veerbootjes van Vancouver lijken qua vorm op een badkuip. Ze vervoeren je over de False Creek (een inham) tussen Downtown en Granville Island. Downtown is het zakelijke gebied van Vancouver met tevens veel kunst, ontspanning en sportmogelijkheden. Granville Island is een eiland dat van oorsprong een industrie gebied was, maar nu een levendig gebied is geworden met winkels, galeries, kunst, theater, restaurants en terrassen. Het is tegenwoordig één van de meest geliefde wijken van Vancouver. 

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…