Zoek & boek

Met deze tips reis jij zo compact mogelijk

De zomer is weer in volle gang. En gelukkig mogen we ook weer reizen! Dat betekend waarschijnlijk dat je al een heerlijke vakantie op de planning hebt staan. Een altijd terugkerend probleem is echter de hoeveelheid spullen die je mee op reis neemt. Je wilt immers die nieuwe camera, dat extra badpak, je warme slaapzak of comfortabele wandelschoenen niet achterlaten.

Weet jij ook niet hoe je zo compact mogelijk kunt reizen? Bekijk dan onze handige tips, zodat je zo comfortabel en licht mogelijk aan je welverdiende vakantie kunt beginnen!

Zorg voor goede, lichtgewicht spullen

Het eerste waar je aan moet denken, zijn handige én lichte reistoebehoren voor je vakantie.  Bijvoorbeeld  een goede lichtgewicht rugzak of backpack, een gemakkelijk opvouwbare slaapzak, lichte reishanddoeken of een opblaasbaar nekkussen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel spullen op de markt die eenvoudig mee te nemen zijn tijdens je vakantie, omdat ze amper wat wegen. Hier moet je even in investeren, maar dan heb je ook wat!

Lang leve de vakjes

Kies altijd voor een backpack, rugzak of koffer met veel aparte vakken. Hierdoor kun je beduidend meer meenemen dan wanneer deze niet aanwezig zijn. Moet je laptop perse mee? Koop dan een backpack met extra laptopvak.

Zorg er ook voor dat je waardevolle spullen, zoals je telefoon, portemonnee en paspoort, veilig kunnen worden opgeborgen. Bijvoorbeeld in een “verstopt” zijvakje. Bekijk daarnaast of er een apart opberggedeelte voor schoenen en vuile was aanwezig is. Voordeel van al deze aparte componenten is bovendien dat je niet urenlang hoeft te zoeken naar al je spullen. Win-win dus…

Lees ook: goed verzekerd op vakantie; zo doe je dat. Het is immers belangrijk om de juiste verzekering niet te vergeten tijdens je reis!

Stel prioriteiten

Hoe graag je ook je hele kledingkast zou willen meenemen; dat gaat simpelweg niet. Maak daarom keuzes en bepaal welke spullen je écht nodig hebt en welke niet. Vaak neem je bovendien veel te veel kledingstukken of schoenen mee, die je achteraf geen één keer hebt gedragen.

Bedenk dat je tijdens het reizen altijd wel ergens kunt wassen; zelfs in de verste uithoeken. Als je drie weken weggaat, hoeft je dus niet voor iedere dag schone sokken of onderbroeken in te pakken…

Alleen handbagage

Reis je per vliegtuig? Denk er dan serieus aan om alleen handbagage mee te nemen. Dit bespaart je niet alleen geld, maar ook een hoop gesleep tijdens het reizen. Vaak vergeten mensen bovendien dat je een rolkoffertje én een aparte rugzak mee mag nemen in het vliegtuig (tegen een meerprijs bij low-budget maatschappijen).

En hier past veel meer in dan je denkt!, vooral als je door een warm land gaat reizen (zoals ). Zomerkleding weegt immers bijna niets. Als kers op de taart hoeft je met alleen handbagage niet telkens te wachten bij de bagageband. Ideaal!

Herken jij in jezelf een propper die koste wat kost alles wil meenemen? Houd dan goed voor ogen: alles wat je meeneemt, voelt onderweg als een blok aan je been. Reis voortaan dus licht en comfortabel. Reis compact! 

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…