Zoek & boek

Met eilandhoppen in Griekenland kun je alle kanten op

Het maken van een rondreis wordt alsmaar populairder. Mensen doen dit in hun eentje, met hun partner of zelfs met hele groepen. Vaak hoor je dat deze rondreis aan de andere kant van de wereld gemaakt. Australië, Amerika of Zuid-Amerika. Heel mooi natuurlijk, maar dichter bij huis zijn er ook regio’s waar je een prachtige rondreis kunt maken. Een voorbeeld daarvan is Griekenland. Griekenland kent vele eilanden waar toeristen meer dan welkom zijn. De verbinding tussen deze verschillende eilanden is prima. Tussen veel van de eilanden vaart dagelijks meerdere keer een ferry die jou afzet op de verschillende eilanden. Er zijn verschillende mooie eilanden die zeer gunstig liggen ten opzichte van elkaar, waardoor ze goed te combineren zijn. Een voorbeeld daarvan is de route Santorini, Naxos en Mykonos. Een vakantie naar Griekenland die je niet snel zult vergeten.

Santorini

Santorini staat bekend om de witte huisjes met de blauwe daken. In het noorden van het eiland vind je het dorpje Oia, waar je van boven helemaal kunt uitkijken over het hele dorp. Het uitzicht is adembenemend. De stad met de witte huisjes, in combinatie met een indrukwekkende zonsondergang is iets waar je uren naar kunt kijken. Een paar dagen op dit eiland geeft je de kans om alle mooie plekken van het eiland te ontdekken.

Naxos

Na een verblijf van een paar dagen op Santorini ga je met de ferry door naar Naxos, een trip van ongeveer anderhalf uur. Naxos staat bekend als een groener eiland. Met wat meer mooie natuur en wat minder massatoerisme is dit een eiland waar je even lekker tot rust kunt komen. In de verschillende dorpjes aan de kust kun je een paar dagen genieten van de heerlijke stranden die dit eiland te bieden heeft.

Mykonos

De laatste bestemming van deze kleine rondreis is Mykonos. Op dit eiland kun je je even helemaal laten gaan op de manier zoals jij wil. Hou je van winkelen en slenter je het liefste alle winkelstraatjes van begin tot eind af? Geen probleem! Hou je van feesten tot diep in de nacht in de leukste bars en café’s? Ook geen probleem! Mykonos heeft het allemaal. Het is niet voor niets dat Mykonos één van de meest populaire bestemming is van alle Griekse eilanden onder Nederlandse toeristen. Hier kun je je rondreis op een leuke manier afronden, voordat je vanaf hier weer het vliegtuig terug naar Nederland pakt.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…