Zoek & boek

Must sees in The Big Apple

Voor velen een droom: een bezoek aan The Big Apple, New York. Deze wereldstad ligt aan de oostkust van de Verenigde Staten en is een bijzonder populaire stad onder de toeristen. New York is de grootste stad van de Verenigde Staten en is tevens een van de belangrijkste steden van de wereld. Wanneer je een rondreis door New York maakt mogen de volgende bezienswaardigheden niet ontbreken op je to-do-list.

Vrijheidsbeeld

Cliché, dat klopt, maar je kunt gewoon niet thuis komen als je niet kunt zeggen dat je bij het Vrijheidsbeeld, ofwel The Statue of Liberty, bent geweest. Om de 100-jarige onafhankelijkheid van de VS te vieren, werd dit beeld door de Fransen aan de Amerikanen geschonken.

Central Park

Nog zo’n icoon voor de stad is het Central Park. Het park is een ontmoetingsplaats voor velen die willen sporten, ontspannen of tijd met elkaar willen door brengen. Een oase van rust in een drukke en bezige stad als New York. Central Park is 341 hectare groot, ligt in het hart van Manhattan en heeft als voorbeeld gediend voor vele stadsparken over de hele wereld.

Hop-on hop-off Bustour

De Hop-on hop-off Bustour is erg leuk om eens te doen. Dit is namelijk de perfecte manier om op verkenning door de stad te gaan. Er zijn verschillende routes waar deze bussen rijden. Voor de duur van je kaartje mag je onbeperkt in- en uitstappen. De bussen stoppen op diverse plaatsen in de stad. Je stapt bijvoorbeeld uit bij Times Square, wandelt rond en stapt weer op de volgende bus om naar het volgende punt te gaan.

Empire State Building

Op het buitendek op de 86ste verdieping kun je over (een deel van) New York kijken. Bezoekers kunnen tot verdieping 102 komen en kunnen vanuit deze verdieping ook van het uitzicht genieten. Het Empire State Building mocht zich van 1931 tot 1971 het hoogste toren van de wereld noemen. Deze toren heeft vaak als decor gediend voor diverse films. 

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…