Zoek & boek

Ontspannen in Brazilië

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika. De helft van de Zuid-Amerikanen woont in Brazilië. De meeste mensen wonen in de grote steden in het oosten van het land, aan de kuststrook. Deze steden hebben behalve veel drukte ook ontspanning te bieden. Wat denk je ervan om heerlijk te genieten van de zon, het strand en de zee. Je wordt omringt door wuivende palmbomen en prachtige mensen. Ondertussen geniet je van een cocktail en een heerlijke Braziliaanse maaltijd. De stranden van Brazilië zijn prachtig.

De mooiste Braziliaanse stranden

Waar vind je ze? Waar zijn die prachtige Braziliaanse stranden? Ze zijn te vinden verspreid over de hele kust. Dit zijn de mooiste Braziliaanse stranden van noord naar zuid:

Fortaleza

De stad Fortaleza heeft een uitgestrekt strand. Hier staan parasols om lekker onder te relaxen. Ook is er de mogelijkheid om te genieten van een Braziliaanse maaltijd in één van de vele strandtenten zittend onder de palmbomen. In het weekend is er volop Braziliaans vertier te zien op het strand. Brazilianen houden van surfen, beachvolleyballen en voetballen. Cumbuco, is een badplaats in de buurt met duinen, kokospalmen, cashew- en kastanjebomen. Hier kun je kite surfen en een tocht door de duinen maken. ’s avonds heeft Fortaleza een markt, waar mooie souvenirs te koop zijn. Ook heeft Fortaleza een gezellig nachtleven met vele uitgaansplekken, waar je kunt dansen.

Recife

Dit is een grote stad met een lange kuststrook. Boa Viagem Beach behoort tot de mooiste stranden van Brazilië. Dit is het bekendste strand van de stad met prachtig blauw water. Het strand wordt beschermd door een rotspartij die op ongeveer 30 meter vanaf het strand in het water ligt. Vanaf dit strand kun je met een boot op zoek gaan naar walvissen. 

Salvador de Bahia

Deze stad heeft zeer veel mooie stranden, waar je prima kunt zwemmen en op sommige plekken kunt surfen. In de weekenden gaan vele Brazilianen hier naartoe voor hun ontspanning. Daar laten ze hun capoeira kunsten zien: een Braziliaanse gevechtsdans met zang, acrobatiek, swingende ritmes en vechttechnieken. Het kleurrijke, historische centrum  van Salvador de Bahia met vele typische souvenir winkeltjes is ook een bezoek waard. 

Rio de Janeiro

Deze zeer bekende stad beschikt over twee wereldberoemde stranden: Copacabana en Ipanema. Ze zijn niet alleen beroemd over de hele wereld, maar ook zeker horen zij tot de mooiste stranden van Brazilië. Ze zijn vernoemd naar hun wijken, die dezelfde naam hebben. Op het strand van Copacabana vinden vele grote evenementen plaats, zoals de wereldkampioenschappen van strand voetbal, volleybal wereldkampioenschappen, concerten waar wel een miljoen mensen komen en het grootste Nieuwjaarsfeest met meer dan twee miljoen mensen. Ipanema biedt een prachtig uitzicht op twee bergen, de twee broers genaamd (Dois Irmãos). Op beide stranden hangt een zeer relaxte sfeer. Er wordt volop gesurft, gevoetbald en het barst er van de prachtige mensen. Cocktail en bier is hier volop te koop. 

Ilha Grande

Dit is een eilandje vlakbij Rio de Janeiro, waar geen auto’s mogen komen. Er zijn zelfs geen wegen op het eiland te vinden. Dit eiland is een ecologisch paradijs, 35% van het eiland is beschermd natuurgebied, slechts bereikbaar met speedboten. Op dit eiland bevinden zich meerdere zandstranden in het noorden en westen. Zij behoren zeker tot de mooiste Braziliaanse stranden en in vergelijking met de stranden bij Rio de Janeiro zijn ze een stuk rustiger. Sommige zijn slechts te voet bereikbaar. Je moet er een eindje voor wandelen, maar dan vind je een heerlijk afgelegen strand. Op een aantal plekken is eetgelegenheid in de avond aanwezig. Ook beschikt het eiland over een aantal hostels aan het strand.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…