Zoek & boek

Op avontuur in Montenegro

Je hebt weleens van het land gehoord, maar je weet er niet zoveel over. Vroeger was het onderdeel van Joegoslavië. Het gaat hier over Montenegro: een klein land in oost Europa tussen Kroatië en Albanië. Het land ligt aan de Adriatische zee tegenover Italië. Montenegro is een dunbevolkt land met maar weinig steden, maar heel veel mooie natuur. Hier is ontzettend veel te doen en te beleven. Een sportieve fiets is een zeer geschikt vervoersmiddel om het land te verkennen. Het land is niet bedoeld voor luie mensen, maar voor sportieve, avontuurlijke types, die van uitdaging houden. In het binnenland van Montenegro zijn namelijk maar weinig aangelegde wegen en het land is verre van plat. Nederlandse toeristen hebben dit land nog nauwelijks ontdekt, in tegenstelling tot onze buren, de Duitsers. Hen kom je hier dan ook veel tegen.

Binnenland

Montenegro betekent ook wel zwarte bergen. Deze naam is niet voor niks: Het binnenland bestaat uit steile bergen. Een bekende bergketen is Durmitor, ten noordwesten van het land met bergtoppen van boven de 2000 meter. Midden in deze bergen ligt Zabljak, het grootste dorp uit de omgeving. Dit dorp is een goede uitvalsbasis om het gebied te verkennen. Zo kun je van hieruit een bezoek brengen aan de Tara rafijn. Dit is het op één na diepste rafijn van de wereld (1300 meter diep). In dit gebied liggen ook vele gletsjermeren en honderden bronnen waar puur bergwater uitkomt. Het binnenland van Montenegro is zeer groen, heel bosrijk. Meer dan de helft van Montenegro bestaat uit bossen.

Kuststrook

De kust van Montenegro is er niet eentje met uitgestrekte zandstranden, zoals je die veelal kent. Het bestaat uit steile ravijnen en rotsige kustwanden. Je hebt vanaf de ravijnen prachtige uitzichten. Zo zie je de zee ruig tekeer gaan tegen de rotsen en zie je paradijselijke baaien.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…