Zoek & boek

Op de motor door Duitsland

Bij rondreizen denken we vaak aan met de knapzak over de schouder de wijde wereld in, dit kan echter ook anders en stoerder. Een goed voorbeeld is op de motor rondreizen door Duitsland. Dit is de ultieme vakantie voor de stoere mannen en vrouwen onder ons. Er loopt een motorroute van maar liefst 10.000 kilometer door Duitsland die er om vraagt verkend te worden. Deze bikerroute is speciaal aangepast op de wensen, eisen en de beleving van de motorrijder op rondreis. Je rijdt langs ontmoetingsplaatsen voor motorrijders, motormusea, circuits en hotels voor de motormuizen onder ons.

Voor veel bikers is het geluid van de ronkende motoren en het gevoel van verbondenheid, zelfs met collega-rijders, al de genoegdoening wat het motorrijden zo speciaal maakt. Toch is de bikerroute van 10.000 km een ervaring die elke biker eens in zijn of haar leven gereden moet hebben. Deze route vol verhalen en ervaringen wordt ook wel de Pan Germania genoemd. In 2004 is de route officieel geopend.

Je moet het ervaren om te geloven, maar de route is zo intens mooi en veelzijdig. Prachtige vergezichten, rustieke dorpjes en bruisende steden maken dat je soms gewoon moet stoppen om alles in je op te nemen. Je rijdt langs het rotsachtige gebied bij de Oostzee, maar je zult ook door de Duitse wijngebieden rijden. Tijdens de rit rijd je zelfs langs de grootste dode vulkaan van het Europese continent. De route is een mooie mix tussen sportieve delen en delen waar je het easy-riders gevoel krijgt. Er is een kaartenbox in miniformaat te verkrijgen die je in een oogopslag op de hoogte brengt van de highlights van de Pan Germania. Zo hoef je niets te missen.

Highlights langs de bikerroute zijn onder andere de haven, de vismarkt en de Harley Days bij Hamburg. Ben je in oktober in München vergeet dan vooral het Oktoberfest niet. Dit fantastische Beierse bierfeest is een happening die je niet mag missen.

De Pan Germania is een route die je niet met gierende banden moet volgen. Neem de tijd. Geniet van de dingen die je tegenkomt en neem de tijd om mensen te ontmoeten en ervaringen te delen, dat is tenslotte waar een echt biker-hart ligt. 

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…