Zoek & boek

Op reis naar Amerika? Dit is alles wat je moet weten over een ESTA!

Heb jij grote plannen om naar Amerika te reizen? Dan ga je vast een onvergetelijke tijd tegemoet, want Amerika is een prachtig land om naartoe te gaan op vakantie. Een citytrip naar New York, een strandvakantie op Key West of een bezoek aan Las Vegas: waar je ook voor kiest, als je naar Amerika reist heb je een ESTA nodig. Maar wat is een ESTA precies, waarom heb je dit nodig en hoe kun je dit aanvragen? Wij zetten het allemaal voor je op een rij in dit artikel!

Wat is een ESTA?

Een ESTA staat voor het volgende: ‘Electronic System for Travel Authorisation’. Dit houdt in dat een ESTA een geautomatiseerd systeem is dat reisvergunningen verstrekt aan reizigers uit Nederland en België die naar of via de Verenigde Staten van Amerika reizen. Een ESTA is van groot belang als je naar of via de Verenigde Staten van Amerika reist, want het kan zomaar zo zijn dat wanneer je hier niet over beschikt je geweigerd kan worden door bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen. Het is dus van groot belang dat voordat je naar of via de Verenigde Staten van Amerika reist, je een ESTA hebt geregeld. 

Hoe kan een ESTA worden aangevraagd? 

Als je van plan bent een reis naar of via de Verenigde Staten van Amerika te maken, is het belangrijk dat je een ESTA aanvraagt. Een ESTA aanvragen kun je snel een gemakkelijk doen. Een aanvraag wordt dan ook snel afgehandeld. Probeer ervoor te zorgen dat je een ESTA op tijd hebt aangevraagd. Heb jij een ESTA nodig? Dat kun je doen via ESTA aanvragen.

Ga je zeer binnenkort al naar Amerika en ben je toch te laat met een ESTA? Dan is het mogelijk om een ESTA spoed aan te vragen. Waar je bij een normale ESTA-aanvraag uiterlijk binnen 72 uur na aanvraag een goedgekeurd ESTA ontvangt, ontvang je deze met een spoedaanvraag binnen een uur. Dit is dus een goede mogelijkheid als je te laat bent om een normale ESTA-aanvraag te doen en met spoed een ESTA nodig hebt voor jouw reis.

Reisadvies

We hebben al een lange tijd te maken met de maatregelen rondom het coronavirus. Dit betekent dat er wordt afgeraden om naar het buitenland te reizen. Het kan daarom zo zijn dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Voordat je naar Amerika vertrekt, is het daarom van belang om het reisadvies van de Verenigde Staten van Amerika goed te bekijken. Op basis hiervan kun je bepalen of het verantwoord is om naar of via de Verenigde Staten van Amerika te reizen. Wanneer de maatregelen rondom het coronavirus het toelaten en het verantwoord genoeg is om naar of via de Verenigde Staten te reizen, kun je van tevoren dus jouw ESTA regelen. 

Als je binnenkort van plan bent een reis te maken naar Amerika, is het dus van belang dat je een ESTA regelt. Waar je ook naartoe gaat, het is belangrijk om deze te hebben. En zeg nou zelf, een goede voorbereiding is het halve werk! 

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…