Zoek & boek

Op vakantie naar Zeeland: 3 tips om te doen

Wil jij graag naar Zeeland op vakantie? Zeeland is een van de mooiste provincies van Nederland, waar je goed terecht kan voor het krijgen van een heerlijk vakantiegevoel. Een vakantie Zeeland is ideaal voor als je bijvoorbeeld met kinderen op vakantie gaat. Er zijn genoeg kindvriendelijke en gezellige campings of vakantieparken waar je terecht kunt met het hele gezin. Maar wat zijn nou leuke plekken om te zien tijdens een vakantie naar Zeeland? Hieronder vind je inspiratie!

Bekijk de Deltawerken

Als je naar Zeeland op vakantie gaat kan een bezoekje aan de Deltawerken niet ontbreken. Zeeland is in het jaar 1953 geteisterd door de watersnoodramp, waarna de Deltawerken werden gebouwd. De Deltawerken bestaan uit 13 delen die gezamenlijk de grootste stormvloedkering van de wereld zijn. Een van deze werken is de Oosterscheldekering, die je ook van binnen kunt bekijken. Als je meer wilt komen te weten over de Deltawerken, is een bezoekje aan het Deltapark Neeltje Jans zeker de moeite waard. Dit park is ook erg geschikt om heen te gaan met kinderen en je leert hier alles over de Deltawerken.

Ga een dagje naar het strand

Als je in Zeeland bent, kan een dagje strand natuurlijk niet ontbreken. Zeeland heeft veel verschillende stranden, waardoor je makkelijk een rustig plekje kunt opzoeken. Als je op een vakantiepark in Zeeland verblijft kun je misschien fietsen huren en vanuit daar naar het strand fietsen. Heerlijk om even lekker uit te waaien en bij goed weer te gaan zwemmen. Op het strand vind je ook vele restaurants en strandpaviljoens waar je even lekker wat kan eten en drinken. Vervolgens kun je tijdens zonsondergang heerlijk door de duinen wandelen en genieten van het mooie uitzicht.

Bezoek Zierikzee

Tijdens je vakantie is het ook leuk om een dagje naar een van de bekende Zeeuwse steden te gaan. Een van de steden die erg leuk zijn om te bezoeken is Zierikzee. Zierikzee ligt naast Middelburg en Vlissingen, en aan de noordkant van Zierikzee ligt een rivier en het water waar je langs kan wandelen. Loop ook naar het oude centrum, waar je heerlijk kan shoppen in kleine authentieke winkels en kunt genieten van de Zeeuwse ouderwetse architectuur. Ook kun je hier terecht om heerlijk te lunchen of te dineren in een van de restaurantjes of barretjes. Zierikzee is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een vakantie naar Zeeland!

Met al deze inspiratie kun jij je alvast goed voorbereiden op een vakantie naar Zeeland!

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…