Zoek & boek

Reis naar het prachtige Thailand

Elk jaar kunnen we een reis plannen naar een nieuwe bestemming. Dit biedt ons de mogelijkheid om tot rust te komen, te genieten van een andere cultuur en we kunnen prachtige herinneringen opdoen. Een waanzinnige bestemming waar je dit kunt doen, is Thailand. Het land staat bekend om haar prachtige tempels, de sterke aanwezigheid van het Boeddhisme en bijzondere tradities. Wil jij meer weten over dit prachtige land? In dit artikel kun je hier meer over lezen!

Een echt avontuur

Door een reis naar Thailand te boeken, kun je een unieke ervaring opdoen. Daarnaast is het een plek die je nooit zult vergeten. Wat fijn is aan dit land, is dat je er verschillende activiteiten kunt ondernemen. Je kunt namelijk oude tempels verkennen of wandelen over een kleurrijke markt. Wil je liever dichtbij het water zijn? Dan kun je aan één van de prachtige stranden liggen. Mensen die van een uitdaging houden, kunnen ervoor kiezen om bergen te beklimmen. Zo is er voor een ieder wat wils. Wist je dat je een echt paradijs in Thailand kunt vinden? Hierbij hebben we het over de Similan Islands! Dit zijn negen eilanden in de Andamanse zee en ze zijn benoemd tot een Nationaal Park. Gezien de Similan eilanden in de top 10 van de beste duikbestemmingen ter wereld staan, is dit een absolute must do. Je kunt dan een adembenemende onderwaterwereld zien. Uiteraard kun je niet vergeten om genoeg foto’s te schieten, zodat je een fotoalbum met vakantiefoto’s kunt maken. Je kunt het online in elkaar zetten en volledig personaliseren. 

De beste reistijd

Zoals je gemerkt hebt, is er veel dat je in Thailand kunt ondernemen. Toch, is het goed om te weten wat de beste reistijd naar Thailand is. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan. Over het algemeen heeft Thailand een tropisch klimaat. Het klimaat wordt onderverdeeld in drie categorieën, namelijk een tropisch moessonklimaat in het zuiden, een tropisch savanneklimaat in het noordelijke helft en andere gebieden vallen onder een tropisch regenwoudklimaat. De beste periode om naar Thailand te gaan, is tussen november en april. In deze periode valt de temperatuur tussen de 25 en 30 graden en valt er weinig regen. Houdt jij van meer warmte? Dan kun je er tussen maart en half juni naartoe reizen. De temperaturen kunnen dan oplopen tot 40 graden. In de maanden tussen half juni en november valt het meeste regen en zijn er zelfs kans op overstromingen. 

In het kort, Thailand is een waanzinnige plek om op vakantie te gaan. Er zijn veel activiteiten die je kunt ondernemen en prachtige plekken die je kunt zien. Vergeet niet om genoeg foto’s te maken van dit prachtige land!

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...
Rondreizen in een elektrische auto Dit moet je weten

Rondreizen in een elektrische auto? Dit moet je weten

Heb jij zin om met de auto op vakantie te gaan? Lekkere braadworst met zuurkruid eten...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…