Rondreizen per trein, een ervaring op zich!

Iets zien van Europa zonder dat je alleen een wolkendek ziet tijdens de reis naar je bestemming of zonder een urenlange autorit? Reizen per trein door Europa is iets voor de échte reiziger en avonturiers onder ons. Rondreizen per trein is hip, hot en ontzettend leuk. Je krijgt de kans om ontspannen van A naar B te gaan, onderweg iets te zien en interessante medereizigers te zien die elk hun eigen verhaal.

Er zijn in Europa een aantal treinreizen die een absolute aanrader zijn. De Glacier Express in Zwitserland is de mooiste treinreis die je in Europa kunt beleven. Je begint in Zermatt aan de voet van de Matterhorn. Snel gaat de reis niet, je zit ongeveer 8 uren in de trein, maar het uitzicht maakt alles goed.

Wie de films van Harry Potter kent, kent ook de Jacobite train. Deze trein komt in de films van Harry Potter voor, maar ook in het echte leven kan er gereisd worden met deze prachtige trein. Door met de Jacobite train te reizen, kun je genieten van de Highlands van het mooie Schotland.

De reis per trein van Pisa naar Florence laat je het mooie Toscaanse landschap zien. De steden die aan deze route liggen zijn ieder zeker de moeite van het bezoeken waard. Hou je dan vooral ook niet in om zo nu en dan uit de trein te stappen en een van deze steden te bezoeken.

Duitsland is het land van de snelle snelwegen, maar ook per trein zijn er vele mooie routes te volgen. De West-Rijn spoorlijn is zo’n mooie treinreis. Je gaat langs de oever van de Rijn en ziet mooie wijngaarden. Mainz en Koblenz liggen langs de route en zijn ieder de moeite van het bezoeken waard.

Bekijk rondreizen

POPULAIRE RONDREIZEN